Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Πολιτιστικό Καλοκαίρι στην Γορτυνία-3ο Έθνικ Φεστιβάλ Δ.Γορτυνίας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου 2013, για τρίτη συνεχή χρονιά το Έθνικ Φεστιβάλ του Δήμου Γορτυνίας με επίκεντρο την Βυτίνα
Η διοργάνωση έγινε με την συνεργασία του Δήμου Γορτυνίας και του Συνδέσμου Φιλοπρόοδων Βυτίνας. 
Το πρόγραμμα περιλάμβανε α) στην Βυτίνα: εργαστήρια εκμάθησης κρουστών (αφροκουβανέζικους ρυθμούς), λατινοαμερικάνους χορούς, ελληνικούς  παραδοσιακούς χορούς, παραδοσιακούς χορούς και φορεσιές από το Ρουμλούκι Ημαθίας και γιορτή λήξης 
β) Στην Δημητσάνα: συναυλία με το συγκρότημα της Νάντιας Καραγιάννη στο θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης".
Αρκετοί νέοι και παιδιά από την Βυτίνα, τα περίχωρα αλλά και από την Τρίπολη παρακολούθησαν και χάρηκαν όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος, καθώς και την πανέμορφη συναυλία της Νάντιας Καραγιάννη στην Δημητσάνα. Οι συντελεστές της διοργάνωσης: Κυριακή Ζαχαροπούλου, Τάκης Παπαδημητρίου και Τρύφωνας Χριστόπουλος από την Βυτίνα, δούλεψαν με πολύ κέφι για την επιτυχία του φεστιβάλ και τους αξίζουν συγχαρητήρια.   
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το φεστιβάλ.


 Εργαστήρι εκμάθησης κρουστών

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Πολιτιστικό καλοκαίρι στην Γορτυνία-Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα


 Στην τεχνητή Λίμνη του Λάδωνα, ο Δήμος Γορτυνίας οργανώνει αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες σε μια κατεύθυνση ανάδειξης και αξιοποίησης του σημαντικού αυτού αξιοθέατου για την περιοχή.
Έτσι, στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013, ήταν ενταγμένο και το τριήμερο Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου που προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών από διάφορες περιοχές προκειμένου να απολαύσουν  τα αγαπημένα τους συγκροτήματα. Η δεύτερη βραδιά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της ξαφνικής βροχής, όμως τα συγκροτήματα που ήταν στο πρόγραμμα έπαιξαν την τρίτη βραδιά αφού ξεκίνησε πολύ ενωρίτερα.
Οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που πήραν μέρος στο φεστιβάλ ήταν:

Θανάσης Παπακωνσταντίνου-Παράξενες Μέρες     
Υπόγεια  ρεύματα, Assa -Δρεμέτσικας- Palyrria
 Σπύρος  Γραμμένος-Κακό συναπάντημα   

Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από το φεστιβάλ που είναι του φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνου.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Πολιτιστικό καλοκαίρι στην Γορτυνία- Συναυλία Χαρούλας Αλεξίου

Μία σημαντική πολιτιστική εκδήλωση του φετινού καλοκαιριού, αποτέλεσε η συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου και των Nouveau Sextet, που έγινε στις 31 Ιουλίου 2013 στα Τρόπαια, με χορηγία του Δήμου Γορτυνίας.


Παραθέτουμε μερικές εικόνες από την συναυλία, του φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνου.





Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Θεατρικές παραστάσεις στον Δήμο Γορτυνίας

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Γορτυνίας, αυτές τις μέρες,  τρεις θεατρικές ομάδες παίζουν  αξιόλογες παραστάσεις ποιότητας για το  κοινό της Γορτυνίας.

Στην Στεμνίτσα και στον προαύλιο χώρο της Σχολής Αργυροχρυσοχοϊας, την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013, παίχτηκε  από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου "ΑΙΧΜΗ", η τραγωδία του Αισχύλου "ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ" σε σκηνοθεσία του Γιάννη  Νικολαϊδη.












Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Τα αποτελέσματα του 40ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Τραγουδιού και Μουσικής στα Λαγκάδια Γορτυνίας

Ο Δήμος Γορτυνίας οργάνωσε και πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων το διήμερο των εκδηλώσεων του 40ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Τραγουδιού και Μουσικής.
Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 έγινε παρουσίαση παραδοσιακών ελληνικών χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα: Σύλλογος Αρκάδων Ιλίου, Χορευτικό Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας, Σύλλογος Λουτρακιωτών-«Ο ΙΒΥΚΟΣ», Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, Ελληνικός Χορευτικός Όμιλος (ΕΛΠΑΧΟ), Δικταίοι Καστρινοί.
Το πρωί του Σαββάτου 27 Ιουλίου 2013, στα Λαγκάδια  διεξήχθη η προκριματική φάση, όπου η κριτική επιτροπή επέλεξε μεταξύ των συμμετεχόντων δέκα επτά(17) άτομα για την τελική φάση του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Αγία Παρασκευή.