Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Σέρβου Γορτυνίας. Οι δυο βασιλικοί ξεκίνησαν μαζί την ίδια χρονική στιγμή, όχι όμως από την ίδια αφετηρία. Ο ένας που ξεκίνησε από χαμηλότερα, κατάφερε σχεδόν να φτάσει το ύψος του άλλου. Γι αυτούς που απαγοητεύονται...

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Τραχανονοστιμιές στο Ψάρι Τρικολώνων στη Γορτυνία

Με την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), οι τοπικοί φορείς στο Ψάρι Τρικολώνων (Σύλλογος Ψαραίων, Γευσιογνωστικό Κέντρο «Αρκαδιανή», Πρόεδρος της Τ.Κοινότητας και κάτοικοι του χωριού), μετά  τις «Νοστιμιές των Γιαγιάδων» θα οργανώσουν τις  «ΤΡΑΧΑΝΟΝΟΣΤΙΜΙΕΣ» την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο και στον Πολυχώρο «Αρκαδιανή».
Η εκδήλωση θα διαρκέσει από ώρα 10.00 π.μ. έως 3.00 μ.μ. και είναι αφιερωμένη στην παρουσίαση, ανάδειξη και προβολή ενός κατ’ εξοχήν παραδοσιακού προιόντος της Γορτυνίας μ’ όλα τα λαογραφικά και πολιτισμικά στοιχεία του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Ώρα 10.00 π.π. Παρασκευή τραχανά και μαγείρεμα με διάφορες συνταγές

Ώρα 12.00 μ.μ Ομιλία στο Πολιτιστικό Κέντρο του συλλόγου Ψαραίων από τον Σοφοκλή Παπαϊωάννου για το αλεύρι ΖΕΑΣ, το αλεύρι Dinkel, το αλεύρι ολικής αλέσεως, και οι μαγείρισσες του χωριού για τα περίφημα «πουγκάκια» τραχανά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου