Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Σέρβου Γορτυνίας- Πηγή Σουληνάρι.Ο βαρύς χειμώνας με χιόνια και πολλές βροχές έφερε παντού νερά.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017

Εικόνες από το Φεστιβάλ Μαινάλου 2017 στη Βυτίνα Γορτυνίας

Για πέμπτη χρονιά έλαβε χώρα και φέτος με ιδιαίτερη συμμετοχή και επιτυχία το Φεστιβάλ Μαινάλου 2017, σε συνέχεια του Έθνικ Φεστιβάλ Δήμου Γορτυνίας. 
Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από τις 6 έως τις 8 Αυγούστου από τον Δήμο Γορτυνίας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος της τράπεζας Πειραιώς(Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα) και του Συνδέσμου Φιλοπροόδων Βυτίνας, ενώ την καλλιτεχνική και οργανωτική επιμέλεια είχαν οι Κυριακή Ζαχαροπούλου και Παναγιώτης Παπαδημητρίου.

Το φεστιβάλ έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα μόνιμο πολιτισμικό και εκπαιδευτικό θεσμό, ο οποίος κάθε χρόνο δίνει στους κατοίκους, στους τουρίστες της περιοχής, σε παιδαγωγούς, ερασιτέχνες μουσικούς και χορευτές, την ευκαιρία για καλλιτεχνικές και δημιουργικές δραστηριότητες σε ένα χώρο απαράμιλλης ομορφιάς, όπως είναι ο Δήμος Γορτυνίας. Ξεκινώντας από την ιδιαίτερη δυναμική που έχει η δύναμη της μουσικής, την επιρροή της πάνω στα ανθρώπινα συναισθήματα και τη δυναμική της ομάδας, το φεστιβάλ έχει στόχο την ανάδειξη της παραδοσιακής πλευράς της έκφρασης των ανθρώπων που μεγάλωσαν σε αυτό τον τόπο, τη μεταμόρφωση της έκφρασης αυτής στη σημερινή κοινωνία, ικανοποιώντας εν μέρει τις πολιτισμικές ανάγκες των κατοίκων που βρίσκονται σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές.
Η φετινή οργάνωση του φεστιβάλ περιλάμβανε βιωματικά εργαστήρια και μία τελική συναυλία-γιορτή. Πραγματοποιήθηκε εργαστήρι δημιουργίας ταινιών μικρού μήκους με την τεχνική claymation και παράλληλα επένδυσή τους με soundtrack με εισηγητές την Κυριακή Ζαχαροπούλου και τον Παναγιώτη Παπαδημητρίου. Ένα δεύτερο εργαστήρι πραγματοποιήθηκε από τον δεξιοτέχνη του λαούτου Ιορδάνη Κουζηνόπουλο πάνω στην τεχνική του οργάνου. Την Τρίτη, 8 Αυγούστου έλαβε χώρα ένα ακόμα βιωματικό εργαστήρι από τον μελετητή και επιδέξιο ερμηνευτή του δημοτικού τραγουδιού, Παναγιώτη Λάλεζα. Ο κ. Λάλεζας δίδαξε παραδοσιακά τραγούδια της Πελοποννήσου, τα οποία ερμήνευσαν οι συμμετέχοντες μαζί με τον δάσκαλό τους στην έναρξη της συναυλίας. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην κεντρική πλατεία της Βυτίνας, όπου πλήθος κόσμου σιγοτραγούδησε και χόρεψε τραγούδια από όλη την Πελοπόννησο μαζί με τον Παναγιώτη Λάλεζα, τον Θοδωρή Τασούλα στο κλαρίνο, τον Ιορδάνη Κουζινόπουλο στο λαούτο, τον Βασίλη Αθανασιά στο βιολί και τον Λάζαρο Ακριβόπουλο στα κρουστά.
Στον απόηχο του Φεστιβάλ, είναι απαραίτητο να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχημένη διεξαγωγή του. Καταρχάς,  την κ. Μαρίνα Διαμαντοπούλου (Προέδρου της ΔΗΚΕΓ), την κ. Ήρα Παπαδοπούλου (Υπεύθυνη Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης, Δημητσάνα) και τον κ. Αθανάσιο Ζαχαρόπουλο (Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλοπροόδων Βυτίνας). Περαιτέρω ευχαριστίες για τη βοήθειά τους οφείλουμε στην ταλαντούχα γραφίστρια Μάρη Ιπληκτσιάδου και τους χορηγούς επικοινωνίας: το ραδιοφωνικό σταθμό Αρκαδία 93.8 και τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91.5, τις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες greekteachers.gr, arcadiasports.gr,
voltastintripoli.blogspot.com, arcadiaportal.gr, kalimera-arkadia.gr, pna.gr καθώς και την εφημερίδα «Γορτυνία».
Κυριακή Ζαχαροπούλου, Δρ. Μουσικής Παιδαγωγικής, Μουσικοπαιδαγωγός


Ακολουθεί βίντεο από την εκδήλωση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου