Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Αγώνας ποδηλασίας: Ο γύρος της λίμνης του Λάδωνα

Ο Δήμος Γορτυνίας στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων με πρόγραμμα πολλαπλών δραστηριοτήτων για την ανάδειξη της περιοχής του  Λάδωνα και των παραλαδόνιων οικισμών διοργανώνει  Αγώνα Ποδηλασίας Βουνού το Σάββατο 10-9-2011 ως εξής:

ΤΟΠΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: ΤΡΟΠΑΙΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10-9-2011
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 4:00μ.μ.
ΑΘΛΗΜΑ: ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΒΟΥΝΟΥ    ΑΓΩΝΙΣΜΑ: ΑΝΤΟΧΗΣ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: ΤΡΟΠΑΙΑ - ΠΕΡΔΙΚΟΝΕΡΙ - ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ – ΦΤΕΡΙΑ – ΚΥΡΑΣ ΓΕΦΥΡΙ – ΜΟΥΡΙΑ – ΠΗΔΗΜΑ – ΤΡΟΠΑΙΑ (Συνολική απόσταση 35 χλμ.)
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Άτομα άνω των 15 ετών.
Για συμμετέχοντες  από 15 – 18 ετών  χρειάζεται δήλωση  γονέα ότι   επιτρέπει  τη συμμετοχή στον  αγώνα. 

 
Από όλους τους συμμετέχοντες  απαιτείται  δήλωση  ότι  είναι υγιείς και μπορούν να συμμετάσχουν.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: θα γίνουν δεκτές έως 9-9-2011 στο email: ddimitsa@otenet.gr ή στο FAX: 2795031855, επίσης μισή ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα. Για όποια πληροφορία στα τηλ.: 2795360311-12 & 6972748131. Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να είναι στα Τρόπαια 1 ώρα πριν την εκκίνηση. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε κατηγορίες ανδρών & γυναικών οι οποίες θα βγουν ανάλογα με τις συμμετοχές. Όσον αφορά τις βραβεύσεις θα γίνουν όλες οι βραβεύσεις σε όλες τις κατηγορίες με τη συμπλήρωση της τριάδας (τερματίσαντες).

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: 1ος νικητής κύπελλο, χρυσό μετάλλιο, δίπλωμα.
                            2ος νικητής αργυρό μετάλλιο, δίπλωμα.
                            3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο, δίπλωμα.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν  αναμνηστικό δίπλωμα.
ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Για ότι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη των αγώνων και τους βασικούς κανονισμούς της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η αγωνόδικος Επιτροπή, που έχει και το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Ο αγώνας θα γίνει με ποδήλατα βουνού και οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ένα ποδηλατικό κράνος, για την ασφάλεια τους.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
Περιγραφή

Αφετηρία : θέση Σταυρός  Τρόπαια υψόμετρο 790 μ
Διαδρομή: Τρόπαια – Περδικονέρι (ύψ.840 μ.), Αγ. Μαρίνα (ύψ.800 μ.), Φτεριά (ύψ. 460 μ.), Λίμνη (ύψ. 430 μ.), Μουριά (ύψ. 460 μ.), Γεφύρι Πήδημα (ύψ. 400 μ.), Τρόπαια.
Η διαδρομή είναι άσφαλτος πλην του τμήματος Φτεριά – Μουριά 7 χιλιόμετρα χωματόδρομος.


  Με ενδιαφέρον αναμένεται  ο ποδηλατικός γύρος της Λίμνης του Λάδωνα που διοργανώνει ο Δήμος Γορτυνίας  το Σάββατο  10-9-2011. Η εκκίνηση θα γίνει στις  4 μ.μ.  από την πλατεία Τροπαίων. Στη Μουριά θα υπάρχει σταθμός  τροφοδοσίας  (με νερό, κρουασάν κ.λ.π.)   για τους  διαγωνιζόμενους. Οι δρόμοι  θα είναι κλειστοί. Θα υπάρχει   γιατρός, φορτηγό σκούπα, και θα απονεμηθούν  έπαθλα (κύπελλο - μετάλλια και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής). Μέχρι  στιγμής  έχουν δηλώσει συμμετοχή  αθλητές  από Αθήνα, Τρίπολη και άλλες περιοχές  της Πελοποννήσου.

ΜΙΝΙ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 
 Επίσης στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης θα οργανωθεί και μίνι  λαϊκός αγώνας για τους μικρούς φίλους  του ποδηλάτου με διαδρομή Τρόπαια  - Άγιος Ιωάννης – Τρόπαια (4km).
Στον τερματισμό, στους συμμετέχοντες  ο Δήμος  και οι κάτοικοι θα προσφέρουν  γλυκίσματα και λιχουδιές της περιοχής.

1 σχόλιο: