Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Πολιτιστικό καλοκαίρι στην Γορτυνία-Θεατρικές παραστάσεις

Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2013 του Δήμου Γορτυνίας περιλάμβανε και θέατρο. Τρεις θεατρικές ομάδες προσκλήθηκαν στην Γορτυνία και έδωσαν αξιόλογες παραστάσεις, τις οποίες παρακολούθησε πολύς κόσμος.   
Στην Στεμνίτσα και στον προαύλιο χώρο της Σχολής Αργυροχρυσοχοϊας, την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013, παίχτηκε  από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου "ΑΙΧΜΗ", η τραγωδία του Αισχύλου "ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ" σε σκηνοθεσία του Γιάννη  Νικολαϊδη.
Στο Βαλτεσινίκο και στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013, δόθηκε η παράσταση "Η ρίζα του πέντε" από την θεατρική ομάδα της Αντωνίας Γιαννούλη και του Βαγγέλη Ρόκου.


Στην Κοντοβάζαινα την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013 και στο Παλούμπα την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013, δόθηκε η παράσταση  "Τι κάνω εγώ εδώ;" από την θεατρική ομάδα ΕΚΣΤΑΝ, ένα έργο της συγγραφέως Ε.Μπουργκέν σε μετάφραση-διασκευή Ελένης Παπαχριστοπούλου και σκηνοθεσία Γιάννη Σταματίου. Έπαιξαν: Γιάννης Σταματίου, Ελένη Παπαχριστοπούλου, Άννα Δελαπόρτα, Νίκος Ζάγαρης, Μάριος Τσαμαντιώτης, Σαράντης Ρουμπάνης, Λευτέρης Αλεξανδρής, Άντα Μπατσάκη, Κατερίνα Φουσέκη, Λευτέρης Αλεξανδρής, Λαμπρινή Λίβα, Σαράντης Ρουμπάνης
Στο έργο αποτυπώνεται με ρεαλιστικό και αλληγορικό τρόπο η εικόνα μιας οικογένειας στη νέα εποχή της φτώχειας. Μέσα από το κάθε μέλος της που αντιπροσωπεύει και μια άλλη γενιά, παρακολουθούμε πώς κινούνται οι άνθρωποι σ' έναν κόσμο που βρίσκεται σε κρίση.
Μια τρυφερή και ευαίσθητη ιστορία που περνάει από το γέλιο στη συγκίνηση, από την αγάπη και τη φροντίδα στην αγωνία του αδιέξοδου. Σ' ένα περιβάλλον που «όλα καταρρέουν» ένα νέο παιδί που μπορεί ακόμα να οραματίζεται, ποια θέση να αναζητήσει;
Οι εικόνες  είναι από την παράσταση "Τι κάνω εγώ εδώ; " που δόθηκε στο χωριό Παλούμπα.

 
 Επίκαιρο έργο με πάμπολλα μηνύματα...προβληματισμό....γέλιο....συγκίνηση...έξοχες ερμηνείες! 
Οι συντελεστές καθήλωσαν το κοινό, εισέπραξαν πολλά συγχαρητήρια και καταχειροκροτήθηκαν!
 
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου