Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Εορτασμός Αγίας Κυριακής στην Δημητσάνα Γορτυνίας



Δελτίο Τύπου

Διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Δημητσάνα, έδρα του Δήμου Γορτυνίας, την Δευτέρα 6ην και την Τρίτη 7ην Ιουλίου 2015, κατά την εορτή της Πολιούχου Αγίας Κυριακής, με την φροντίδα της  Ιεράς Μητρόπολεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, του Δήμου Γορτυνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ).






Το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουλίου 2015 έγινε υποδοχή των Ιερών Λειψάνων Νεομαρτύρων Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης από την Μυτιλήνη με την συνοδεία του πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. Μυτιλήνης αρχιμανδρίτη π. Ιακώβου.
Τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντων του Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου, συνοδευόμενων από πλήθος ιερέων.

 Ακολούθησε Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Ιερών  Λειψάνων στο κέντρο της Δημητσάνας.
Μετά την λιτανεία έγινε παρουσίαση παραδοσιακών χορών στο προαύλιο χώρο της Αγίας Κυριακής από την Χορευτική Ομάδα Δημητσάνας.




Την Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους δύο μητροπολίτες την οποία παρακολούθησαν οι εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος πιστών. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Εθνομάρτυρος Κύπριου Μητροπολίτη Δημητσάνας ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΧΑΤΖΗ((1795-1821) στο προαύλιο της Αγίας Κυριακής και κατάθεση στεφάνων από Αντιπροσωπεία Κυπρίων που αποτελείτο από τον κ. Ανδρέα Φραγκουλίδη, Κοινοτάρχη της Κατωκοπιάς Κύπρου, αδελφοποιημένης πόλης με την Δημητσάνα, και τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (ΕΠΟΚ) κ. Κώστα Κυριάκου.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αρχοντικό Αντωνόπουλου, το οποίο άνοιξε για το κοινό την ημέρα της εορτής της Αγίας Κυριακής, με την φροντίδα υπευθύνων του Υπουργείου Πολιτισμού. Έγινε ξενάγηση στους χώρους του αρχοντικού  και σύντομη συζήτηση για τις δυνατότητες και τον τρόπο περαιτέρω αξιοποίησης του.
Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, από την Δημοτική Αρχή ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Μπαξεβάνος, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΓ κ. Μαρίνα Διαμαντοπούλου, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Δημήτρης Καζάς, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δημητσάνας κ. Χρήστος Ραδαίος. Επίσης παρέστη η πολιτευτής κ. Εύη Τατούλη, ο στρατηγός διοικητής ΔΙΚΕ Πελοποννήσου κ. Νικόλαος Παναγόπουλος, εκπρόσωπος της αστυνομίας διοικητής Α.Τ. Δημησάνας κ. Βασίλειος Τσούκας, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Δημητσανιτών κ. Γεώργιος Κανδηλώρος και τα μέλη του Δ.Σ., καθώς και εκπρόσωποι πολλών φορέων.























 












































 
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου