Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Εορτάστηκε η 195η Επέτειος Α' Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Στεμνίτσα

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Στεμνίτσα Γορτυνίας την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 για την 195η Επέτειο της Α΄ Πελοποννησιακής Γερουσίας.

Η Α’ Πελοποννησιακή Γερουσία συγκροτήθηκε στις 26 Μαΐου 1821 στην Ι.Μ. Καλτεζών Αρκαδίας και αποτέλεσε τη πρώτη Διοίκηση των επαναστατημένων Ελλήνων. Έδρα της Γερουσίας ορίσθηκε η Στεμνίτσα και την άλλη μέρα, στις 27 Μαΐου 1821 συνεδρίασε στην Ι.Μ. Χρυσοπηγής Στεμνίτσας, η οποία αποτέλεσε για λίγες μέρες την έδρα της πρώτης διοίκησης της απελευθερωμένης Ελλάδας.
Η επετειακή εκδήλωση που οργάνωσαν ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), με την συνεργασία των τοπικών και πολιτιστικών φορέων της Στεμνίτσας, περιλάμβανε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον ιστορικό ναό της Ζωοδόχου Πηγής, που τέλεσε ο εφημέριος π. Νικόλαος Πιτοπουλάκης και εκφώνηση Πανηγυρικού από τον κ. Ροϊλό Παναγιώτη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

 
Στην συνέχεια όλοι οι παριστάμενοι κατέβηκαν πεζοί στην πλατεία της Στεμνίτσας, όπου ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους των Αρχών και τους επισκέπτες, μίλησε για την ιστορική γιορτινή ημέρα. Επίσης την επέτειο και την ιστορική Στεμνίτσα εξύμνησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό συγκρότημα «Πολιτιστική Κληρονομιά» της Τρίπολης.
Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, ο Περ. Σύμβουλος Πελοποννήσου κ. Γεώργιος Ρουμελιώτης, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νικόλαος Ζενέτος, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Αττικής κ. Γεώργιος Καπλάνης, ο Γραμματέας του Δημ. Συμβουλίου κ. Δημήτρης Γαβράς, οι αντιδήμαρχοι Γορτυνίας κ. Κώστας Κανελόπουλος, Καλίμαχος Πυρπυρής, η Πρόεδρος ΔΗΚΕΓ κ. Μαρίνα Διαμαντοπούλου, οι Δημ. Σύμβουλοι Χαράλαμπος Μπαξεβάνος, Ευάγγελος Θεοδωρόπουλος, Δημήτριος Καζάς, εκπρόσωποι της Αεροπορίας και της Αστυνομίας, ο πρ. Δήμαρχος Τρικολώνων κ. Γεώργιος Μπαρούτσας, οι πολιτευτές κ. Εύη Τατούλη, κ. Πέτρος Ζούνης, ο εκπρόσωπος της Τ.Κ. Στεμνίτσας κ. Θωμάς Σαρακινιώτης, εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων και πολιτιστικών φορέων, πολλοί κάτοικοι καθώς και επισκέπτες του τριημέρου.























 






 
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου