Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Η γιορτή της Αγίας Κυριακής στην Δημητσάνα Γορτυνίας

Με κατάνυξη και ξεχωριστή λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις στην ιστορική Δημητσάνα, έδρα του Δήμου Γορτυνίας, την Τετάρτη 6ην και την Πέμπτη 7ην Ιουλίου 2016, κατά την εορτή της Πολιούχου Αγίας Κυριακής, με την φροντίδα της  Ιεράς Μητρόπολεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, του Δήμου Γορτυνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ).
Το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουλίου 2016 έγινε υποδοχή των Ιερού Λειψάνου του  Αγίου Νεκταρίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως από την Αίγινα.
Τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντων του Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου, συνοδευόμενων από πλήθος ιερέων. Ακολούθησε Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Ιερού  Λειψάνου στο κέντρο της Δημητσάνας με την συνοδεία των Ιεραρχών, των ιερέων και των πιστών και τους ήχους της προπορευόμενης Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης 
Μετά την λιτανεία έγινε παρουσίαση παραδοσιακών χορών στο προαύλιο χώρο της Αγίας Κυριακής από την Χορευτική Ομάδα Δημητσάνας.

 
Την Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους δύο μητροπολίτες καθώς και την χειροτονία του νέου διακόνου την οποία παρακολούθησαν οι εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος πιστών.
Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων συνεχίστηκε στο προαύλιο χώρο της Αγίας Κυριακής με επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Εθνομάρτυρος Κύπριου Μητροπολίτη Δημητσάνας ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΧΑΤΖΗ((1795-1821) και κατάθεση στεφάνων από Αντιπροσωπεία Κυπρίων με επικεφαλής τον κ. Γεώργιο Μιχαηλίδη Κοινοτάρχη της Κατωκοπιάς Κύπρου, αδελφοποιημένης πόλης με την Δημητσάνα, τον πρ. Κοινοτάρχη κ. Ανδρέα Φραγκουλίδη, τον κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη Πρόεδρο του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (ΕΠΟΚ) και τον κ. Γεώργιο Συλλούρη Πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας(Ε.Κ.Ε).
Στη συνέχεια το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας(Ε.Κ.Ε) ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους χορεύοντας κυπριακούς χορούς και τιμήθηκε με πολλά χειροκροτήματα. 
Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, οι βουλευτές Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και κ. Κώστας Βλάσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, Γραμ. Δημ Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδρος ΔΗΚΕΓ, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η πολιτευτής κ. Εύη Τατούλη, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, πρόεδρος Τ. Κοινότητας Δημητσάνας, εκπρόσωποι της Αδελφότητας Δημητσανιτών καθώς και εκπρόσωποι πολλών φορέων.






































Ακολουθεί βίντεο από το τρισάγιο στο Μνημείο του Θεόφιλου Χατζή στην Δημητσάνα
και τους κυπριακούς  χορούς  από το συγκρότημα της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου