Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Καλό μήνα νάχουμε! Ο τζίτζικας-τραγουδιστής έπιασε δουλειά!

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Αρκάδες και Κρήτες τίμησαν τον Ιωάννη Δημακόπουλο στην Βυτίνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Γορτυνίας, η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων πραγματοποίησαν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για την 150η επέτειο από το Ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου Κρήτης και την θυσία του Φρουράρχου της Μονής, Υπολοχαγού Ιωάννη Δημακόπουλου, καταγόμενου από την Βυτίνα.


Συμμετείχαν τα κρητικά πολιτιστικά σωματεία: Ένωση Κρητών Κορίνθου, Σύλλογος Κρητών Καματερού, Σύλλογος Κρητών Πετρούπολης, Σύλλογος Κρητών Χαλανδρίου. 

Η εκδήλωση περιλάμβανε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ι.Ν.Αγίου Τρύφωνα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία, εκφώνηση ομιλίας για τον καταγόμενο από την Βυτίνα, Υπολοχαγό Ιωάννη Δημακόπουλο από την ιστορικό-αρχαιολόγο κ. Ουρανία Αναγνωστοπούλου και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Υπολοχαγού Ιωάννη Δημακόπουλου.


Η σεμνή και λιτή εκδήλωση συνεχίστηκε στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Βυτίνας. Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος αφού καλωσόρισε τους επισκέπτες, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς των Αρκάδων και των Κρητών και στην αδελφοποίηση του πρώην Δήμου Βυτίνας με τον πρώην Δήμο Αρκαδίου, τόνισε την σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης, όπως επίσης και οι ομιλητές που απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Βασίλειος Γιαννακάκος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων κ. Μανώλης Πατεράκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Βυτιναίων κ. Παναγιώτης Παπαδέλος.
Ακολούθησε η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία - παρουσίαση του Πολιτισμολόγου, Συγγραφέα και Ερευνητή κ. Ιωάννη Τσουχλαράκη με θέμα: «150 χρόνια από την επανάσταση του 1866 στην Κρήτη και το ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου». Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Γιώργος Πραχαλιάς στρατιωτικός, τακτικό μέλος της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών.


Τέλος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στους ομιλητές και στους εκροσώπους των πολιτιστικών φορέων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
 


 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου