Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Εορταστικές εκδηλώσεις στη Βυτίνα παρουσία Προέδρου Δημοκρατίας και Αρχιεπισκόπου


Λαμπρές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στη Βυτίνα του Δήμου Γορτυνίας για την εορτή του Πολιούχου Αγίου Τρύφωνα την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018, με την παρουσία των δύο ανωτάτων αρχόντων της Πολιτείας και της Εκκλησίας, του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης.



Τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνα προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Φωκίδος κ. Θεόκτιστου, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, και του ποιμενάρχου μας Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία.
Στη συνέχεια έγινε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Τρύφωνα στους δρόμους της Βυτίνας συνοδεία αγήματος και μπάντας του στρατού. 
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κύριος Γιάννης Γιαννόπουλος ανακήρυξε Επίτιμο Δημότη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην ανακαινισμένη αίθουσα του Πανταζοπούλειου Πνευματικού Κέντρου αφού τελέστηκε αγιασμός εγκαινίων και επιμνημόσυνη δέηση για τον Μεγάλο Ευεργέτη Δημήτριο Πανταζόπουλο (1889-1963).
Επίσης πραγματοποιήθηκε κλήρωση της προικοδότησης κορασίδων της Βυτίνας με τη μέριμνα των διαχειριστών του Πανταζοπούλειου Κληροδοτήματος κ. Γιάννη Χριστόπουλου και κ. Παναγιώτη Πλέσσια, σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτη.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε την Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βυτίνας. Το μεσημέρι παρατέθηκε γεύμα από το Δήμαρχο Γορτυνίας προς τιμήν του Προέδρου.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά, οι βουλευτές του νομού Αρκαδίας κ. Γεώργιος Παπαηλιού, κ. Κώστας Βλάσης και κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο γεν. γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας και  κ. Γιώργος Ρουμελιώτης, ο περιφ. σύμβουλος κ. Γιάννης Κατσίρης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Τρίπολης αντιδήμαρχος Σπύρος Βρέντας, οι περιφερειακοί διοικητές αστυνομίας και πυροσβεστικής, οι διοικητές στρατού και αεροπορίας του νομού, η πολιτευτής κ. Εύη Τατούλη, ο πρώην Υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας και Παγκοσμίου Συμβουλίου Αρκάδων κ. Βασίλης Γιαννακάκος, καθώς επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας κ. Παναγιώτης Μέγας, ο αντιδήμαρχος Βυτίνας κ. Παναγιώτης Καραντώνης, ο πρόεδρος της Τοπ. Κοινότητας Βυτίνας κ. Παναγιώτης Λιαρόπουλος, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗΚΕΓ) Μαρίνα Διαμαντοπούλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, κάτοικοι και επισκέπτες.

Οι φωτογραφίες είναι του βραβευμένου φωτορεπόρτερ Βασίλειου Κουτρουμάνου

 Με το δήμαρχο Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλο αναμένοντας την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας



 Πέννυ Καλύβα διευθύντρια εφημερίδας "Γορτυνία", Γεώργιος Παπαηλιού βουλευτής Αρκαδίας, 
Μαρίνα Διαμαντοπούλου πρόεδρος ΔΗΚΕΓ, Παναγιώτης Καραντώνης αντιδήμαρχος Βυτίνας.



Η άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου



Η υποδοχή από το Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλο






Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Τρύφωνα στους δρόμους της Βυτίνας (φωτο: Μαρίνα Διαμαντοπούλου)



(φωτο: Μαρίνα Διαμαντοπούλου)


(φωτο: Μαρίνα Διαμαντοπούλου)



(φωτο: Μαρίνα Διαμαντοπούλου)





Στη λιτάνευση με τον αντιδήμαρχο  κ. Χαράλαμπο Μπαξεβάνο


Η εκδήλωση στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Βυτίνας, το οποίο ανακαινίστηκε, διαθέτει σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και θα λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο.








Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλο


Χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη


Ομιλία από τον διαχειριστή του Πανταζοπουλείου Κληροδοτήματος, γιατρό κ. Γιάννη Χριστόπουλο







Στιγμιότυπο από τη κλήρωση της προικοδότησης κορασίδων ....



....και η υπογραφή του πρακτικού.



Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας,καθηγητής Ιατρικής  κ. Παναγιώτης Μέγας διαβάζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ανακηρύσσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Επίτιμο Δημότη Γορτυνίας.


Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος ανακηρύσσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Επίτιμο Δημότη Γορτυνίας και του παραδίδει το λεύκωμα με την απόφαση...



......και το κλειδί της πόλης


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στην αντιφώνηση του, ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο Γορτυνίας για τη τιμή, μίλησε για την ενότητα και ομόνοια του λαού και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη καταγωγή του που, παρ' ότι Μεσσήνιος, η ρίζα της οικογένειας του προέρχεται από τα Λαγκάδια Γορτυνίας.












 Στη συνέχεια, πεζός και συνοδευόμενος από το δήμαρχο, τον περιφερειάρχη και του διαχειριστές του Πανταζοπουλείου Κληροδοτήματος, επισκέφτηκε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βυτίνας.






Με την βοήθεια των υπαλλήλων του δήμου για την καλύτερη διοργάνωση του επίσημου γεύματος.




















Αναμνηστικά δώρα στους υψηλούς προσκεκλημένους από το Δήμαρχο Γορτυνίας 








και προπόσεις εις υγείαν όλων





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου