Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Η συμμετοχή του Δήμου Γορτυνίας στην έκθεση "Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός" στο ΣΕΦ


Επιτυχημένη παρουσία είχε ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) στην τριήμερη έκθεση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός» που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), 12 έως 14/4/2019.
Η διοργάνωση περιλάμβανε  έκθεση δημιουργημάτων του λαϊκού πολιτισμού και παράλληλες εκδηλώσεις με παρουσίαση της αυθεντικής ελληνικής παράδοσης από ντόπιους εκφραστές.
Το περίπτερο του Δήμου Γορτυνίας επισκέφτηκε πολύς κόσμος που ενημερώθηκε για τις ομορφιές της και δοκίμασε γνήσια γορτυνιακά φιλέματα. Επίσης πολλοί Γορτύνιοι της πρωτεύουσας, μεταξύ αυτών εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων Γορτυνίων και Αρκάδων που εδρεύουν στην Αθήνα, εκπρόσωποι της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης, καλλιτέχνες, ο εκδότης και η διευθύντρια της εφημερίδας «Γορτυνία» Κώστας Καλύβας και Πέννυ Καλύβα Γεν. Γραμματέας της ΕΔΙΠΤ, κ.ά.
Το μεσημέρι της Κυριακής 14/4/2019 ο Δήμος Γορτυνίας παρουσίασε στους επισκέπτες της έκθεσης το μουσικό λεύκωμα που εξέδωσε το 2018, «ΓΟΡΤΥΝΙΑ-Ποιος ήταν που τραγούδαγε....», λαογραφική έκδοση με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Παυλόπουλου και του Γιάννη Παυλόπουλου. Δόθηκε μουσικοχορευτική παράσταση με κεντρικό θέμα τα τραγούδια του λευκώματος, από καλλιτέχνες και χορευτικά συγκροτήματα της Γορτυνίας, παρόντος του Δημάρχου Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλου, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Ιδιαιτέρως τιμητική ήταν η παρουσία του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία. Επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης  κ. Παναγιώτης Πλέσσιας καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών  συλλόγων της Γορτυνίας.



Στο πρόγραμμα της παράστασης συμμετείχαν:
-Ο Κώστας Παυλόπουλος, μουσικός-τραγουδιστής-καλλιτεχνικός παραγωγός του μουσικού λευκώματος "ΓΟΡΤΥΝΙΑ-Ποιος ήταν που τραγούδαγε....", που ερευνά και αναδεικνύει την αυθεντική μουσική παράδοση, συνεργάτης του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και όχι μόνο.
-Ο Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, τραγούδι 
-ερασιτεχνική ομάδα τραγουδιού
-Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βυτίνας "Κων. Παπαρρηγόπουλος" με χοροδιδάσκαλο την Χριστίνα Ζαμπαθά
-Η Χορωδία Μουσείου Υδροκίνησης Δημητσάνας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς υπό τη διεύθυνση της Αμαλίας Γούλα
-Η Κατερίνα Κατσίγιαννη τραγούδι, ο Κώστας Κοπανιτσάνος φλογέρα
-Ο Μουσικοχορευτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου «ΧΟΡΕΣΙΒΙΟΣ» με χοροδιδάσκαλο την Αφροδίτη Παπαγεωργίου.

Αξίζουν συγχαρητήρια τους καλλιτέχνες και τα πολιτιστικά σωματεία της Γορτυνίας για την πολύ ωραία παρουσία στα δρώμενα της έκθεσης.
































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου