Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Οι πρόσκοποι στη Γορτυνία

Τη περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, η Γορτυνία παρά τη κρίση, δέχτηκε πάμπολλους επισκέπτες με αποτέλεσμα να  ζωηρέψει η ατμόσφαιρα και να τονωθεί η τοπική οικονομία. Απ’ ότι αποδεικνύεται η Γορτυνία είναι πλέον δημοφιλής χειμερινός προορισμός και έχει μέλλον.  Ο Δήμος Γορτυνίας ανταποκρίθηκε πολύ καλά στο τομέα της πολιτικής προστασίας εξασφαλίζοντας συνθήκες διευκόλυνσης στις μετακινήσεις των επισκεπτών προς τους προορισμούς της προτίμησης τους.




 
Εφέτος λειτούργησε και το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου γεγονός που συνέβαλε θετικά στην μεγάλη προσέλευση εκδρομέων.  Ανάμεσα στους χειμερινούς μας επισκέπτες ήταν και πάρα πολλοί πρόσκοποι από την Αθήνα και τη Πάτρα. Το ενδιαφέρον τους για την περιοχή ήταν τεράστιο καθώς και ο ζήλος τους για να γνωρίσουν τα αξιοθέατα της Γορτυνίας ασκώντας το προσκοπικό τους πρόγραμμα στη περιοχή με ποίκιλλες δράσεις στη φύση, στο πολιτισμό και την ιστορία της. Φιλοξενήθηκαν με πολύ αγάπη και  προθυμία από το Δήμο Γορτυνίας σε σχολικά κτίρια της Δημητσάνας, της Στεμνίτσας, της Βυτίνας, των Λαγκαδίων  και του Βαλτεσινίκου. Γνώρισαν τις ομορφιές, τα αξιοθέατα και τη φιλοξενία της ορεινής Γορτυνίας και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με ωραίες παιδικές αναμνήσεις, πρεσβευτές καλής διαφήμισης της περιοχής μας στις πόλεις τους και στους δικούς τους ανθρώπους.

(Οι πρόσκοποι Αμαρουσίου με το δήμαρχο Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλο στο δημαρχείο ανήμερα των Φώτων).




 Ιδού το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι Πρόσκοποι του Αμαρουσίου:
" Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Ιανουαρίου 2012 η τριήμερη χειμερινή εκδρομή της 1ης και 2ης Ομάδας Προσκόπων Αμαρουσίου, στη γραφική Δημητσάνα Αρκαδίας.
Οι δύο ομάδες, φιλοξενήθηκαν στο κτίριο του Γυμνασίου Δημητσάνας, μετά από επικοινωνία με τον Δήμαρχο Γορτυνίας κο Γιαννόπουλο και την αντιδήμαρχο υπεύθυνη Σχολικών Επιτροπών κα Διαμαντοπούλου.
Οι 18 μικροί επισκέπτες και οι 7 συνοδοί βαθμοφόροι τους, απέκτησαν μοναδικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια αυτής της εκδρομής ερχόμενοι σε επαφή με φυσικές και ιστορικές ομορφιές του τόπου. Περιπλανήθηκαν και έπαιξαν στον πετρόχτιστο οικισμό με τα παλιά αρχοντικά. Επισκέφτηκαν την βιβλιοθήκη του χωριού, το λαογραφικό μουσείο, πολλές απο τις εκκλησίες του χωριού καθώς και πολλά από τα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Περπάτησαν στα πεζοπορικά μονοπάτια της Δημητσάνας και έφτασαν μέχρι το φαραγγι του Λουσίου κανοντας μια στάση στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, όπου θαύμασαν τις παραδοσιακές υδροκίνητες εγκαταστάσεις και την Μονή Αιμυαλών. Ανήμερα των Φώτων οι δύο ομάδες μετά τον εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και έψαλαν τα κάλαντα στον Δήμαρχο κ.Γιάννη Γιαννόπουλο, τον οποίο και ευχαρίστησαν για την φιλοξενία που τους πρόσφερε στο χωριό. «Ήταν η ομορφότερη στιγμή της ημέρας και η καλύτερη ανταπόδοση στη φιλοξενία που προσφέραμε», δήλωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος. Η εκδρομή των προσκόπων του Αμαρουσίου στην περιοχή αλλά και άλλων Συστημάτων, την περίοδο των γιορτών, κίνησε το ενδιαφέρον του τοπικού τύπου και ιστοσελίδων που ασχολούνται με τα κοινά της Γορτυνίας.
Τα Συστήματα Προσκόπων Αμαρουσίου εξακολουθούν να χαρίζουν μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, σε παιδιά και εφήβους, μοναδικές εμπειρίες. Η παιδαγωγική μέθοδος του προσκοπισμού φέρνει τα παιδιά σε επαφή με την φύση αλλά και με κάθε μορφής πολιτιστικό δρώμενο διαμορφώνοντας ενεργούς και ευαισθητοποιημένους αυριανούς πολίτες. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους ενήλικες βαθμοφόρους που προσφέρουν εθελοντικά τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο τους, σε αυτό τον σκοπό, παρά τις δυσκολίες τις καθημερινότητας.
Πρόσκοποι Αμαρουσίου
τηλ επικοιν. 6973388213 "


 Αναμνηστικό των Ανιχνευτών Κηφισιάς


Οι πρόσκοποι στο γεφύρι της Δημητσάνας


Μερική άποψη της Δημητσάνας

Οι πρόσκοποι από την τοπική εφορία προσκόπων Κεραμεικού-Κολωνού στη Δημητσάνα.


Ομαδικά παχνίδια στη πλατεία από τους προσκόπους Αμαρουσίου


Ομαδικά παιχνίδια στο σχολείο με τους προσκόπους Κεραμεικού-Κολωνού


 Ομαδικά παιχνίδια στο δημοτικό σχολείο της Δημητσάνας.


Στην είσοδο του δημοτικού σχολείου της Δημητσάνας.


Αναμνηστική φωτογραφία των προσκόπων Αμαρουσίου


Στο προαύλιο του Γυμνασίου της Δημητσάνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου