Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ο Δήμος Γορτυνίας στο "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ"

Ο Δήμος Γορτυνίας συμμετέχει στην  έκθεση "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ" που πραγματοποιείται στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης και άνοιξε τις πύλες της στις 5.00 μ.μ. της Τετάρτης 20/6/2012, θα παραμείνει δε ανοικτή ως τη Δευτέρα το βράδυ 25/6/2012. Την έκθεση διοργανώνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμος Τρίπολης.
Συμμετέχουν δήμοι, επιμελητήρια, σύλλογοι, επαγγελματίες, παραγωγοί, σε μια προσπάθεια προβολής και προώθησης της επαγγελματικής ή άλλης δραστηριότητας.
Στις 7.00 το απόγευμα έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης παρουσία των αρχών και πλήθους επισκεπτών.
Το περίπτερο του  Δήμου Γορτυνίας, είναι μια ενότητα, που αποτελείται από τρία ξύλινα παραδοσιακά σπίτια όπου προβάλλονται οι ομορφιές του τόπου της Γορτυνίας, ο πολιτισμός, τα παραδοσιακά προϊόντα και τα τοπικά κεράσματα.
Στη προετοιμασία του περιπτέρου, εκτός από τους ανθρώπους του δήμου, βοήθησαν εθελοντές κυρίως από τον εμπορικό σύλλογο Στεμνίτσας και  τη σχολή αργυροχρυσοχοΐας  Στεμνίτσας.

 Η προετοιμασία του περιπτέρου.




Όλα είναι έτοιμα! Ξεκούραση πριν την έναρξη.


Από τη τελετή των εγκαινίων.


Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ιωάννης Σπ. Γιαννόπουλος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρίνα Διαμαντοπούλου, η πρόεδρος  του Εμπορικού Συλλόγου Στεμνίτσας Νένα Γκριντζιά, η Διευθύντρια της σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Όλγα Παπαδοπούλου και καθηγητές της σχολής.


Δήμος Γορτυνίας - Οι ομορφιές του τόπου μας.
Φωτογραφικό υλικό με όλα τα αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές της Γορτυνίας.
Βίντεο που συνεχώς εναλλάσσονται στην οθόνη και παρουσιάζουν τη φύση, τα μνημεία, τις πολιτιστικές δραστηριότητες, τις αθλητικές δραστηριότητες και τον εναλλακτικό τουρισμό που αναπτύσσεται τελευταία στη Γορτυνία.
Επαγγελματίες του τουρισμού.


Δήμος Γορτυνίας- Πολιτισμός
Εκθέματα της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας  Στεμνίτσας, εκθέματα ξυλογλυπτικής από την Ελάτη, εκδόσεις με ιστορικό, πολιτιστικό και .....γορτυνιακό ενδιαφέρον, συλλεκτικό υλικό από εκδόσεις πολιτιστικών συλλόγων και άλλα πολλά.
  


Δήμος Γορτυνίας- Παραδοσιακό κέρασμα
Στη γωνιά αυτή προσφέρεται παραδοσιακό κέρασμα, φίλεμα γορτυνιακό στους επισκέπτες της έκθεσης, ενώ οι παραγωγοί της Γορτυνίας έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την παραγωγή τους.
Κάθε μέρα και διαφορετικό κέρασμα. Μέλι με καρύδια, λικέρ σπιτικό, παξιμάδια και μπουγάτσα τοπικής συνταγής, ψωμί με λάδι και ρίγανη κ.λ.π.



Ξυλογλυπτική από την Ελάτη. Εργαστήρι Χρ, Σιμόπουλου.


Εκθέματα της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας  Στεμνίτσας.


Παραδοσιακά γλυκά, μέλι και καρύδια  από Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Λαγκάδια.


Ενδιαφέρον για τα εκθέματα.



Οι γείτονες

"Αρκαδιανή". Εργαστήρι παραδοσιακών γεύσεων από το Ψάρι Τρικολώνων Γορτυνίας.


Οινοποιείο Τρουπή από τη Τρίπολη.


Δήμος Βόρειας Κυνουρίας




Δήμος Νότιας Κυνουρίας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου