Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ημερίδα στη Στεμνίτσα-"Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις"


ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
------------------------------
Ο Δήμος Γορτυνίας σε  συνεργασία με την  Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση για την Προστασία του Μαινάλου :  «ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ.»,  
την πρώτη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση της Πελοποννήσου,
διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με ελεύθερη είσοδο
την  Κυριακή  26  Αυγούστου  2012,
στις  11.30  π.μ.
στο Νικολετοπούλειο Πνευματικό Κέντρο  Στεμνίτσας  Αρκαδίας

με θέμα:   « Κοινωνικές Επιχειρήσεις, ένα νέο εργαλείο ανάπτυξης».
Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση του αρκαδικού κοινού για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τις προοπτικές ανάπτυξης.

Τηλέφωνα  επικοινωνίας: Δήμος Γορτυνίας 2795360311-3
κ.Λαγός 6944363532    




Τι είναι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση:
Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) είναι αστικός συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού με περιορισμένη ευθύνη των μελών του.
Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) είναι η επιχείρηση εκείνη, η οποία   διοικείται ισότιμα από τα μέλη της και η λειτουργία της βασίζεται στην επιδίωξη συλλογικού οφέλους, ενώ το κέρδος της προκύπτει από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον.
Επιτυχημένα παραδείγματα Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο καταδεικνύουν ότι προσφέρουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να εργάζονται μαζί και να συστήνουν βιώσιμες επιχειρήσεις, οι οποίες δημιουργούν θέσεις εργασίας και προάγουν την ευημερία της κοινωνίας.

Ανάλογα με τον ειδικότερο σκοπό που εξυπηρετούν  οι Κοιν.Σ.Επ. διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:
- Κοιν.Σ.Επ. ΕΝΤΑΞΗΣ αποσκοπούν στην ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή των ατόμων που ανήκουν στις Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού, δηλαδή άτομα με αναπηρίες (σωματικές ή ψυχικές ή νοητικές ή αισθητηριακές), εξαρτημένα ή απεξαρτημένα από ουσίες άτομα, οροθετικοί, φυλακισμένοι / αποφυλακισμένοι και ανήλικοι παραβάτες). .
-  Κοιν.Σ.Επ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ αποσκοπούν στην παραγωγή και παροχή προϊόντων και  υπηρεσιών κοινωνικού – προνοιακού χαρακτήρα που απευθύνονται σε ομάδες  πληθυσμού, όπως ηλικιωμένοι, βρέφη, παιδιά, άτομα με αναπηρία και άτομα με  χρόνιες παθήσεις.
Κοιν.Σ.Επ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ αποσκοπούν  στην προαγωγή του τοπικού και συλλογικού συμφέροντος, στην προώθηση της απασχόλησης, στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης. Αφορούν στην παραγωγή προϊόντων και παροχή υπηρεσιών σε τομείς όπως ο πολιτισμός, το περιβάλλον, η οικολογία, η εκπαίδευση, οι παροχές κοινής ωφέλειας, η αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, η διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου