Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Εικόνες από τις εκδηλώσεις στη Γορτυνία

Α.    16-8-2012. Αναπαράσταση παραδοσιακού αλωνίσματος στο Βαλτεσινίκο που διοργάνωσε ο Δήμος Γορτυνίας.  Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, είναι λαογραφικού χαρακτήρα με στιγμές από την αγροτική ζωή και τοπικά έθιμα της περιοχής.
 Η μουσική επένδυση είναι το δημοτικό τραγούδι "Γύρω στου χωριού τ' αλώνια", μια παλιά ηχογράφηση που τραγουδά η Ελένη Λιάπη.








Β. "Απλές καλλιτεχνικές δημιουργίες". Μια εκδήλωση του Δήμου Γορτυνίας για μικρούς και μεγάλους, ένα καλοκαιρινό εργαστήρι εκμάθησης χαλκογραφίας, ζωγραφικής σε μπουκάλια, κατασκευές με κηροκλωστές κ.α. Τα μαθήματα δόθηκαν εντελώς δωρεάν από την Ελένη Σχίζα, καθηγήτρια της ΕΠΑΣ Στεμνίτσας και την Ντόρα Μοναστηριώτη. Ο Δήμος Γορτυνίας πρόσφερε τα υλικά των κατασκευών. Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν  στα χωριά Σέρβου, Ράφτη, Αγιονέρι, Πυρί, Κοκκινοράχη του Δήμου Γορτυνίας με μεγάλη συμμετοχή. Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι. Τα έργα τους εκτέθηκαν στις αίθουσες των πολιτιστικών κέντρων των χωριών τους.
Η μουσική επένδυση είναι "Το τραγούδι του τζίτζικα κιθαριστή" με τον Παντελή Θαλασσινό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου