Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Τιμητική εκδήλωση για τον Κων/νο Παπαρρηγόπουλο στην Παλαιά Βουλή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Γορτυνίας,  η Παγγορτυνιακή Ένωση και ο Σύλλογος Απανταχού Βυτιναίων «Ο Άγιος Τρύφων» θα πραγματοποιήσουν τιμητική εκδήλωση για τον μεγαλύτερο ιστορικό της Νεώτερης Ελλάδος, καταγόμενο από την Βυτίνα, τον Κωνσταντίνο Παπαρρηγόπουλο, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, ώρα 11.30 π.μ. στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, οδός Σταδίου 13, Αθήνα.


Ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1814 και πέθανε στην Αθήνα το έτος 1891. Ήταν γιος του Δημητρίου Παπαρρηγόπουλου  από την Βυτίνα, τραπεζίτη και εθνομάρτυρα επί τουρκοκρατίας.
Από νεαρή ηλικία  είχε επιδοθεί σε ιστορικές έρευνες, μελέτες, διατριβές και δημοσιεύσεις. Το 1849 αναγορεύθηκε διδάκτωρ του πανεπιστημίου του Μονάχου. Εκλέχθηκε  το 1850 υφηγητής και το 1872 πρύτανης στο πανεπιστήμιο Αθηνών, το 1875 επίτιμος καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Οδησσού, το 1881 μέλος της Ακαδημίας της Σερβίας κλπ. Το μεγαλύτερο έργο του, γνωστό σε όλους, είναι η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

 To πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
-Χαιρετισμοί Επισήμων
-Προβολή video για τη ζωή και το έργο του μεγάλου ιστορικού
-Ομιλία του κ. Ευάγγελου Καραμανωλάκη, Καθηγητή Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο «Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος-Ο Θεμελιωτής της Ελληνικής Εθνικής Ιστοριογραφίας»
Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από τη δημοσιογράφο & εκδότρια της εφημερίδας «Γορτυνία» κα Πέννυ Κ. Καλύβα
Ενημερώνουμε τους κατοίκους Βυτίνας  και γενικότερα της Γορτυνίας που θα ήθελαν να παραβρεθούν στην εκδήλωση ότι θα δρομολογηθεί πούλμαν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, ώρα αναχώρησης στις 8:00 π.μ. από την πλατεία της Βυτίνας και ώρα αναχώρησης από την Αθήνα στις 17:30 μ.μ. Πληροφορίες τηλ. 6976086842.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου