Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Μάρτης 2022-Καλό μήνα-Υγεία και ειρήνη!!!

Καλημέρα! Καλό μήνα να έχουμε! Υγεία και ειρήνη!!

Καλωσορίζουμε τον Μάρτη και την άνοιξη!
"Μάρτης είναι χάδια κάνει, πότε κλαίει και πότε γελάει"

 Μέρες της Αποκριάς, μέρες γιορτής και διασκέδασης, αλλά είμαστε μουδιασμένοι απ’ αυτά που συμβαίνουν με τον πόλεμο που ξέσπασε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Είναι μια περιοχή με ιδιαίτερους δεσμούς με την Ελλάδα και οι δραματικές εξελίξεις μας επηρεάζουν ποικιλοτρόπως.  
Είθε να πρυτανεύσει η λογική, η αυτοσυγκράτηση, το δίκαιο....και να σταματήσει η καταστροφή του πολέμου, ο θάνατος, η αιματοχυσία, ο πόνος, ο φόβος και η προσφυγιά του ουκρανικού λαού.
Η πολιτισμένη και προηγμένη Ευρώπη, στην οποία βρισκόμαστε κι εμείς, λύνει τις διαφορές της με τα όπλα, σήμερα, στον 21ο αιώνα. Αυτό μας δείχνει ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο. Η ειρήνη και η ασφάλεια δεν είναι κατοχυρωμένες.
Ωστόσο, προσευχόμαστε και αισιοδοξούμε!
Εκείνοι που έχουν τις τύχες των ανθρώπων στα χέρια τους, να πάρουν τις σωστές αποφάσεις!
Γιατί…. διαφορετικά….αλίμονο στους λαούς...

 



Η Ειρήνη, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ήταν μια αρχαία θεότητα, κόρη του Δία και της Θέμιδας και αδελφή της Ευνομίας και της Δίκης.


Οι αρχαίοι Έλληνες έστηναν το άγαλμα της στην αγορά και την παρίσταναν να κρατά ένα αγόρι στην αγκαλιά, τον Πλούτο, θέλοντας μ' αυτό να πουν, ότι όπου βασιλεύει η ειρήνη, υπάρχει πάντα ο πλούτος και η ευημερία.


Οι πρόγονοι μας τιμούσαν τόσο πολύ την Ειρήνη, γιατί είχαν καταλάβει πως μόνο όταν ζουν ειρηνικά οι λαοί, μπορούν να βελτιώσουν τα οικονομικά τους και να προοδεύσουν στις επιστήμες, στα γράμματα και σε κάθε εκδήλωση πολιτισμού. 


Σήμερα, δυστυχώς, το πνεύμα της ειρήνης δεν έχει κυριαρχήσει στην ανθρωπότητα και τα δεινά του κόσμου τούτου από τους πολέμους συνεχίζονται.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου