Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Βίντεο του 1977 από εκπομπή της ΕΡΤ στη Γορτυνία!

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρήκα κάποια βίντεο από εκπομπή της ΕΡΤ με καταγραφή παραδοσιακών τραγουδιών, που έκανε η Δόμνα Σαμίου  το έτος 1977 στα Λαγκάδια και στο Βαλτεσινίκο της Γορτυνίας. Με συγκίνηση άκουσα φωνές γνήσιες και αυθεντικές που αποδίδουν τα τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας μας με το τοπικό χρώμα και όχι παραποιημένα.
Αφορμή για αυτή την...ανακάλυψη στο youtube, μου έδωσε το θέμα της προηγούμενης ανάρτησης.
Δείτε και ακούστε στο βίντεο, πόσο ωραία ο μικρός Στάθης Παλιβάς  τραγουδάει  το τραγούδι "Γενήκαν τα γενήματα" με τα τοπικά ηχοχρώματα και γυρίσματα που.....τα χάσαμε πλέον.

       



Στο κλαρίνο ο Μπρουκλόγιαννης και στη παρουσίαση στοιχείων για τα Λαγκάδια η Δόμνα Σαμίου.
Λέει: Τα Λαγκάδια είναι κωμόπολη με 1600 κατοίκους.......




Το ιστορικό τραγούδι "Βουνά της Αλωνίσταινας" κατέγραψε η εκπομπή στο Βαλτεσινίκο Γορτυνίας.



     

5 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό αφιέρωμα! Ειδικά το πρώτο βίντεο, δεν χορταίνει κανείς να το βλέπει… με τον πιτσιρικά να τραγουδάει αυθεντικά, με τα υπέροχα γυρίσματα, τις εικόνες απ΄το σχολείο, το ποδόσφαιρο…Μπράβο Μαρίνα που τ΄ ανακάλυψες και μας τα μετέφερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τάσο, πραγματικά είναι υπέροχο! Σ΄ευχαριστώ αλλά δεν έκανα τίποτα. Τα "μπράβο" ανήκουν σ' αυτούς που τα ανέβασαν στο youtube αλλά κυρίως στους πρωταγωνιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχα βίντεο...Στο τρίτο βίντεο τραγουδά ο Φώτης Κατσίγιαννης απο Βαλτεσινίκο,πατέρας του τραγουδιστή Γιάννη Κατσίγιαννη!! Στην φλογέρα ο αδερφός του Γιάννης Νταβέλης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή