Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Βαλσαμόχορτο

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Οι Ιαματικές Πηγές στα Λουτρά Ηραίας του Δήμου Γορτυνίας

Οι Ιαματικές Πηγές στα Λουτρά Ηραίας του Δήμου Γορτυνίας, ξεκίνησαν την λειτουργία τους για την φετινή σαιζόν, από σήμερα 2 Ιουνίου 2014 και θα λειτουργήσουν ως το Φθινόπωρο. Προγραμματίστε τις διακοπές σας στην περιοχή, σε συνδυασμό με λουτροθεραπεία και χαλάρωση!

ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ- ΛΟΥΤΡΑ ΗΡΑΙΑΣ

-ΘΕΡΑΠΕΙΑ !
-ΕΥΕΞΙΑ !
-ΧΑΛΑΡΩΣΗ !

Οι Ιαματικές Πηγές Λουτρών Ηραίας βρίσκονται στην Αρκαδία, στην δυτική Γορτυνία, στην περιοχή της Ηραίας. Είναι στο ομώνυμο χωριό και είναι οι μόνες στην κεντρική Πελοπόννησο. Θεωρούνται από τις σημαντικότερες ιαματικές πηγές στην Ελλάδα. Το υδροθεραπευτήριο είναι το παλιότερο στην ελληνική επικράτεια και λειτουργεί με βασιλικό διάταγμα από τις 4/7/1900. Ήταν όμως γνωστές και από την αρχαιότητα.
Η Αρχαία Ηραία ήταν μεταξύ των χωριών Άγιος Ιωάννης και Λουτρά. Οικιστής ήταν ο Ηραιεύς, γιος του Λυκάονα. Οι κάτοικοι λάτρευαν τον θεό Διόνυσο, κατ’ άλλη δε εκδοχή λάτρευαν την θεά Ήρα. Σύμφωνα με τον Παυσανία και τα αρχαία κείμενα, η Αρχαία Ηραία ήταν αξιόλογη πόλη με αγορά, λουτρά και μεγάλους δρόμους, περιστοιχισμένους με δενδροστοιχίες, δάφνες και μυρσίνες. Στην Ηραία κόπηκε το 550 π.Χ. το πρώτο νόμισμα της Αρκαδίας, το αργυρούν τριώβολο, με κεφαλή της θεάς Ήρας στην μια όψη, στη δε άλλη, την επιγραφή ERA.

 
Σήμερα την λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου διαχειρίζεται η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗ.Κ.Ε.Γ.). Διαθέτει 20 πολυτελείς καμπίνες με 20 μπανιέρες, εκ των οποίων 3 είναι για υδρομασάζ. Τα θειούχα νερά των πηγών είναι ενδεδειγμένα ιατρικά, με αποδεδειγμένες θεραπευτικές ιδιότητες για:
αρθρίτιδες, αυχενικό σύνδρομο, γυναικολογικά, κυκλοφορικό και νευρικό σύστημα, οστεοπόρωση, ρευματισμούς και ίσως τα καλύτερα για τη θεραπεία ήπατος και χολής.
Πλεονεκτήματα: ειδυλλιακό τοπίο, παρθένα φύση, ήρεμη ζωή, χαλάρωση, μύθος, ιστορία, φιλοξενία, τοπικές γεύσεις.
Γειτονικά αξιοθέατα: Δημητσάνα, Αρχαία Ολυμπία, Επικούρειος Απόλλων, Φαράγγια Γκούρας, Τουθόα, Λάδωνα, Αλφειού.
Στο χωριό λειτουργούν όλο το χρόνο ξενοδοχείο δύο αστέρων, αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια καλά οργανωμένα, καφενεία και ταβερνάκια.
Πληροφορίες
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ:    2795360330, 2795360200
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ (Τρόπαια): 2797022700
ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΛΟΥΤΡΩΝ ΗΡΑΙΑΣ: 2797025000
Ιστοσελίδα: www.gortynia.gov.gr
Ιστοσελίδα: www.discovergortynia.gr
E-mail: info@gortynia.gov.gr
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου