Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Ο Δήμος Γορτυνίας στην έκθεση "Ελλάδος Γεύση"

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) θα λάβουν μέρος στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση», που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως 18 Απριλίου 2016, ώρες 10.00 το πρωί με 9.00 το βράδυ, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, με δικό τους περίπτερο (αριθμ.6-κτίριο Α) για την προβολή και προώθηση της γαστρονομίας, του πολιτισμού και του τουρισμού της Γορτυνίας.

 


Η Γορτυνία είναι ελκυστική και το καλοκαίρι με σημαντικά αξιοθέατα, παραδοσιακούς οικισμούς, ιαματικές πηγές, πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, μεγάλο δίκτυο μονοπατιών πεζοπορίας, τόπους προσκυνήματος και περιήγησης, εναλλακτικές δραστηριότητες και δροσερές βραδιές με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που ψυχαγωγούν τους επισκέπτες της, ενώ ξεχωριστή θέση κατέχουν τα τοπικά προϊόντα και οι παραδοσιακές γεύσεις όπως το μέλι, τα τυροκομικά, τα παραδοσιακά ζυμαρικά και γλυκά, κ.ά.
Οι ποικίλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2016 καλύπτουν όλους τους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού.


 Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 15/4, ώρα 18.30 μ.μ. και θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική παράσταση με τον Κώστα Μήτση, Νίκο Φιλιππίδη, Λευκοθέα Φιλιππίδη.

Ο Δήμος Γορτυνίας θα λάβει μέρος στα πολιτιστικά δρώμενα της έκθεσης, καθώς και στις γαστρονομικές επιδείξεις:
Κυριακή 17 Απριλίου 2016
-ώρα 17.00, θα χορέψει για την Γορτυνία το χορευτικό συγκρότημα των Αρκάδων Ιλίου.
-ώρα 17.20, θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών τραγουδιών της Γορτυνίας από τον κ. Κώστα Παυλόπουλο-καλλιτεχνικό διευθυντή του Διαγωνισμού Τραγουδιού στα Λαγκάδια- και την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Πάνας".
Και στους δύο συλλόγους συμμετέχουν κατά κύριο λόγο Γορτύνιοι της Αθήνας, που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους συμβάλλοντας σε μια επιτυχημένη παρουσία της Γορτυνίας στην έκθεση.
- ώρα 18.00, αμέσως μετά την πολιτιστική εκδήλωση, η Γορτυνία θα συμμετέχει στις γαστρονομικές επιδείξεις της Πελοποννήσου με παρουσίαση συνταγών με πέστροφα από το πεστροφείο "Γούρνα" που βρίσκεται μεταξύ Σταυροδομίου και Καλλιανίου. Επίσης θα παρουσιαστούν και παραδοσιακές συνταγές της Γορτυνίας π.χ. ο καγιανάς.

Όλο το πρόγραμμα  της έκθεσης  εδώ:   http://www.elladosgefsi.gr/programma/

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Γορτυνίας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Γορτυνίας(ΔΗΚΕΓ) με ιδιαίτερη χαρά περιμένουν τους επισκέπτες στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» να γνωρίσουν τα αξιοθέατα και τον πολιτισμό της Γορτυνίας και να γευτούν τα προϊόντα της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου