Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Αναπαράσταση παραδοσιακού αλωνίσματος στο Βαλτεσινίκο Γορτυνίας 2016


Εικόνες από την αναπαράσταση του παραδοσιακού αλωνίσματος στο Βαλτεσινίκο Γορτυνίας, μια διοργάνωση του Δήμου Γορτυνίας και της ΔΗΚΕΓ στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 16 Αυγούστου στο αλώνι που είναι κοντά στο Μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου.
Είναι μια εκδήλωση λαογραφικού περιεχομένου που διοργανώνεται για 18η χρονιά, σε μια προσπάθεια διατήρησης του συνδετικού κρίκου που ενώνει το χθες με το σήμερα του λαού της Γορτυνίας, με αναβίωση εθίμων και ηθών σχετικών με την αγροτική αυτή ασχολία των προγόνων μας για «να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι».
Το αλώνισμα ξεκίνησε με τις ευλογίες των ιερέων π. Θέμη και π. Δανιήλ ενώ έψαλλε ο διεθνούς φήμης βαθύφωνος Κων. Σφυρής με καταγωγή από το Βαλτεσινίκο.
Παραβρέθηκαν οι βουλευτές του νομού, ο δήμαρχος Γορτυνίας, αντιδήμαρχοι και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πλήθος κόσμου από διάφορα μέρη.













































 Βοήθησα λίγο και ..........θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια...





4 σχόλια:

  1. Πραγματικά μια πολύ όμορφη εκδήλωση για νέους και πιο παλιούς. Το μόνο άσχημο ότι περιμέναμε να ξεκινήσει πάνω από 2 ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά μια πολύ όμορφη εκδήλωση για νέους και πιο παλιούς. Το μόνο άσχημο ότι περιμέναμε να ξεκινήσει πάνω από 2 ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι είναι ξεχωριστή εκδήλωση. Καμμιά φορά συμβαίνουν και απρόοπτα, τι να κάνουμε....αλλά όχι πάνω από 2 ώρες, μια ώρα περίπου ήταν η καθυστέρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Μαρίνα η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη στις 11 και ξεκίνησε 12.45. Σκεφτείτε και αυτούς που περιμέναν από τις 10.30 με μικρά παιδιά.

      Διαγραφή