Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Καλό μήνα νάχουμε! Ο τζίτζικας-τραγουδιστής έπιασε δουλειά!

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

"Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ" Νικαιας στο Φαράγγι της Γκούρας και στα Ιαματικά Λουτρά Ηραίας


Με χαρά υποδεχτήκαμε στην περιοχή της Ηραίας του Δήμου Γορτυνίας την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 τον Εκδρομικό Ορειβατικό Όμιλο "Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ" Νίκαιας που συνδύασε στην εκδρομή του, την πεζοπορία στο Φαράγγι της Γκούρας και τα Ιαματικά Λουτρά Ηραίας στην Γορτυνία(Αρκαδία)
Τους φίλους ορειβάτες, συνοδεύσαμε στην πεζοπορία-διάσχιση του Φαραγγιού της Γκούρας που πραγματοποιήθηκε σε δύο διαδρομές.
Με κοινό σημείο εκκίνησης όλων των εκδρομέων το χωριό Λυσσαρέα Γορτυνίας, η πρώτη ομάδα των έμπειρων ορειβατών, ακολούθησε τη μία διαδρομή περπατώντας στο φαράγγι ως την συμβολή του με τον ποταμό Τουθόα με οδηγό το μέλος του Δ.Σ του Ορειβατικού Ομίλου «Η ΓΚΟΥΡΑ» Δημ. Μαρκόπουλο.
Τη δεύτερη ομάδα, που αποτελούσαν οι πεζοπόροι με λιγότερη εμπειρία, είχα την ευχαρίστηση να οδηγήσω προσωπικά σε μια διαδρομή που ήταν εύκολη, πιο σύντομη και συγχρόνως πανέμορφη μέσα από πλατάνια, ιτιές και σημύδες, από Λυσσαρέα-Γεφύρι Λυσσαρέας-Φαράγγι Γκούρας σε αντίθετη κατεύθυνση από την πρώτη ομάδα, και επιστροφή Λυσσαρέα.
Η ξαφνική νεροποντή το μεσημέρι, δρόσισε μάλλον παρά επηρέασε τους εκδρομείς.
Στη συνέχεια οι δύο ομάδες έφτασαν με μεταφορικά μέσα στα Ιαματικά Λουτρά Ηραίας, όπου απόλαυσαν ένα χαλαρωτικό μπάνιο στο Υδροθεραπευτήριο και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Εκ μέρους της
Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας(ΔΗΚΕΓ), τους ευχαριστούμε πολύ.Λυσσαρέα Γορτυνίας-το ξεκίνημα της πεζοπορίας


Λυσσαρέα Γορτυνίας. Στο καφενείο-ψησταριά του χωριού, οι κάτοικοι παίζουν  "κολιτσίνα"
ενώ οι εκδρομείς του "ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗ" Νίκαιας, απολαμβάνουν τηγανίτες,  ένα κέρασμα από τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό  Όμιλο "Η ΓΚΟΥΡΑ"

Ξεκινήσαμε...


Φεύγοντας από το χωριό Λυσσαρέα Γορτυνίας και κατηφορίζοντας προς το Φαράγγι της ΓκούραςΓίνεται ο διαχωρισμός των δύο ομάδων και των δύο διαδρομών στο Γεφύρι Λυσσαρέας.


Οι πιο έμπειροι μπαίνουν στο φαράγγι ακολουθώντας την δύσκολη διαδρομή, όπου τους οδηγεί το μέλος του Δ.Σ του Ορειβατικού Ομίλου «Η ΓΚΟΥΡΑ» Δημ. Μαρκόπουλος.


Στην άλλη διαδρομή, την πιο ομαλή, είχα την ευχαρίστηση, ως μέλος του Δ.Σ του Ορειβατικού Ομίλου «Η ΓΚΟΥΡΑ», να οδηγήσω προσωπικά τους εκδρομείς.

Μόλις είδε την πολυκοσμία ....χώθηκε στο καβούκι της


Στο Φαράγγι της Γκούρας(Γορτυνία) μέσα από αψίδες δέντρων, πλατανιών, ιτιών και σημύδων.


Μια μικρή στάση


Εύκολο περπάτημα σε ήπια διαδρομή για τους μη έχοντες ορειβατική εμπειρία


Επιστροφή από το φαράγγι στο χωριό Λυσσαρέα Γορτυνίας μετά την αιφνιδιαστική βροχή.
Η άλλη ομάδα, η δυνατή, μαθαίνουμε ότι σχεδόν ολοκλήρωσε την διαδρομή της.


Ραντεβού και για τις δύο ομάδες στα Ιαματικά Λουτρά Ηραίας


ένα χαλαρωτικό μπάνιο


Έφτασαν οι πρώτοι από την δύσκολη διαδρομή
Αφού γευμάτισαν σε εστιατόριο των Λουτρών, λίγοι-λίγοι οι εκδρομείς  προχωρούν στο πούλμαν επιστροφής στην Νίκαια.


Ως πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας και υπεύθυνη των Ιαματικών Λουτρών, ευχαρίστησα τους αρχηγούς της εκδρομής του Εκδρομικού-Ορειβατικού Συλλόγου "Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ" Νίκαιας, Α.Κανάκη, Η.Καφώρο, Η.Ορνιθόπουλο, για την επίσκεψη στα μέρη μας, και τους ευχήθηκα καλή επιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου