Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Ιαματικά Λουτρά Ηραίας στη Γορτυνία-έναρξη περιόδου 2018


Οι Ιαματικές Πηγές Λουτρών Ηραίας βρίσκονται στην Αρκαδία, στην δυτική Γορτυνία, στην περιοχή της Ηραίας. Είναι στο ομώνυμο χωριό και είναι οι μόνες στην κεντρική Πελοπόννησο. Ανήκουν στον Δήμο Γορτυνίας και θεωρούνται από τις σημαντικότερες ιαματικές πηγές στην Ελλάδα. Το υδροθεραπευτήριο είναι το παλιότερο στην ελληνική επικράτεια και λειτουργεί με υπουργική απόφαση από τις 4/7/1900. Ήταν όμως γνωστές και από την αρχαιότητα.

Η Αρχαία Ηραία ήταν μεταξύ των χωριών Άγιος Ιωάννης και Λουτρά. Οικιστής ήταν ο Ηραιεύς, γιος του Λυκάονα. Οι κάτοικοι λάτρευαν τον θεό Διόνυσο, κατ’ άλλη δε εκδοχή λάτρευαν την θεά Ήρα. Σύμφωνα με τον Παυσανία και τα αρχαία κείμενα, η Αρχαία Ηραία ήταν αξιόλογη πόλη με αγορά, λουτρά και μεγάλους δρόμους, περιστοιχισμένους με δενδροστοιχίες, δάφνες και μυρσίνες. Στην Ηραία κόπηκε το 550 π.Χ. το πρώτο νόμισμα της Αρκαδίας, το αργυρούν τριώβολο, με κεφαλή της θεάς Ήρας στην μια όψη, στη δε άλλη, την επιγραφή ERA.

Σήμερα την λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου διαχειρίζεται η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗ.Κ.Ε.Γ.). 


Το Υδροθεραπευτήριο των Ιαματικών Λουτρών Ηραίας   προσφέρει στους επισκέπτες:
ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ, ΧΑΛΑΡΩΣΗ, ΑΡΙΣΤΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Διαθέτει 20 πολυτελείς καμπίνες με 20 μπανιέρες, εκ των οποίων 3 είναι για υδρομασάζ.
Τα θειούχα νερά των πηγών είναι ενδεδειγμένα ιατρικά για τις παθήσεις: αρθρίτιδες, αυχενικό σύνδρομο, γυναικολογικά, κυκλοφορικό και νευρικό σύστημα, οστεοπόρωση, ρευματισμούς, παθήσεις ήπατος και χολής.

Οι σύλλογοι και τα εκδρομικά γκρουπ που θέλουν να επισκεφτούν τα Ιαματικά Λουτρά Ηραίας πρέπει να ενημερώνουν το Υδροθεραπευτήριο και να κλείνουν ραντεβού.
Στο χωριό λειτουργούν ξενοδοχείο δύο αστέρων, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφενεία και ταβερνάκια.
Για διαμονή σε ξενοδοχεία και ξενώνες της ευρύτερης περιοχής της Γορτυνίας επισκεφτείτε τον ταξιδιωτικό οδηγό του Δήμου Γορτυνίας: www.discovergortynia.gr

Πληροφορίες:
Γραφεία ΔΗΚΕΓ τηλ. 2797022700
Υδροθεραπευτήριο Λουτρών Ηραίας τηλ. 2797025000


Εικόνες από το Υδροθεραπευτήριο Ιαματικών Λουτρών Ηραίας του Δήμου Γορτυνίας, όπου το βράδυ της Παρασκευής 1 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την έναρξη της νέας περιόδου 2018, με την παρουσία μελών της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γιαννόπουλο.

















 




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου