Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Ο Εορτασμός του Αγίου Τρύφωνα στη Βυτίνα Γορτυνίας


Η Βυτίνα του Δήμου Γορτυνίας γιόρτασε τον Πολιούχο και Προστάτη της Άγιο Τρύφωνα την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, όπως κάθε χρόνο, με ιδιαίτερη ευλάβεια και σεβασμό. Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο οικείος Μητροπολίτης Σεβασμιώτατος Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας, πλαισιωμένοι από τους ιερείς του ναού και πλειάδα ιερέων της Μητρόπολης μας. 
Ακολούθησε η Περιφορά της εικόνας στα δρομάκια της Βυτίνας με την συνοδεία των αρχών και των πιστών. Παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτείας, της περιφέρειας, της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλο, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας, φορέων, συλλόγων και πολλοί κάτοικοι της Βυτίνας. 
Μετά το πέρας του εορτασμού, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στη μνήμη του ευεργέτη Δημητρίου Πανταζόπουλου και δημόσια κλήρωση για την προικοδότηση κορασίδων από το Πανταζοπούλειο Κληροδότημα, σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτη.



 
































 




 




















 Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Άγιο Τρύφωνα έγινε παρουσίαση στο κοινό, της μελέτης ανάπλασης και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Βυτίνας του Δήμου Γορτυνίας, στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό κέντρο, με στόχο την αναβάθμιση της τουριστικά.  Η πρόταση θα υποβληθεί, μαζί με άλλες σημαντικές προτάσεις, για υλοποίηση στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΤΑΠΤοΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2020.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου