Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Σέρβου Γορτυνίας-Αύγουστος 2020-ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Μουσείο Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Ψάρι Τρικολώνων ΓορτυνίαςΜια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη πραγματοποιήσαμε σήμερα Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, στο Μουσείο Δημοτικής Εκπαίδευσης που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο χωριό Ψάρι Τρικολώνων του Δήμου Γορτυνίας.
Παρά το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι το μουσείο, τα συναισθήματα συγκίνησης και νοσταλγίας μπρος στα εκθέματα  παραμένουν αμείωτα. Εικόνες γνώριμες από τα μικρά μας χρόνια, τα δύσκολα και φτωχικά,  τα χρόνια της εκπαίδευσης, που ρουφήξαμε τη γνώση μέχρι τελευταίας σταγόνας.
Στο χώρο του μουσείου λειτουργεί και παλαιοβιβλιοπωλείο για όσους ενδιαφέρονται ν’ αποκτήσουν παλιά βιβλία και περιοδικά.

 
Το ωραίο αυτό δημιούργημα, μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή, ίσως και πανελλαδικά,  είναι αποτέλεσμα πολύχρονης προσπάθειας και συνεργασίας της τοπικής κοινωνίας, του εμπνευστή και πρωτεργάτη Μάκη Παπούλια, του Συλλόγου Ψαραίων, του τέως Δήμου Τρικολώνων, του Δήμου Γορτυνίας, με την οικονομική στήριξη του χορηγού Αθανάσιου Μαρτίνου.
Προτρέπω όλους τους Γορτύνιους να επισκεφτούν το μουσείο, αλλά και τους φίλους από μακριά να πραγματοποιήσουν μια εκδρομή στην πανέμορφη Γορτυνία και να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα τους ξενάγηση στο Μουσείο Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Ψάρι Τρικολώνων.
Ο πολυχώρος «Αρκαδιανή», πρωτοπόρα αγροτουριστική μονάδα, πολύ κοντά στο μουσείο, είναι πάντοτε στην διάθεση των επισκεπτών με παραδοσιακά προϊόντα και «γεύσεις των γιαγιάδων». σχολική αίθουσα...εποχήςΜε τον Κώστα Κανελλόπουλο, δημοτικό σύμβουλο Γορτυνίας, πρώην αντιδήμαρχο και συνάδελφο στην προηγούμενη θητεία στο Δήμο Γορτυνίας.Πλήθος παλιών ενδεικτικών των μαθητών του σχολείου του ΨαρίουΤο παλιό δωμάτιο του δασκάλουΧρήσιμα αντικείμενα στην καθημερινή ζωή του δασκάλου.Αίθουσα εκδηλώσεωνΗμερολόγιο μαθητικού συσσιτίου του 1965
Παλαιοβιβλιοπωλείο
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου