Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Τον φετινό τον Αύγουστο, τον μήνα της Παναγιάς........εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού!

 


 Σέρβου Γορτυνίας-Εσπερινός 14-8-2020

Τελέστηκε απόψε ο Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Σέρβου Γορτυνίας, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι στιγμές είναι πρωτόγνωρες και ιστορικές. Ενώ το χωριό γέμισε από κόσμο, πολύ λιγότεροι ήταν στην εκκλησία, τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης, τουλάχιστον από την πλειοψηφία, αποστάσεις, μάσκες, κ.λ.π. 
Πατριώτες και συγγενείς αντάμωσαν ξανά ύστερα από καιρό, κουμπωμένοι και επιφυλακτικοί! Χωρίς χειραψίες και ασπασμούς! Αντάλλαξαν εορταστικές ευχές από μακριά! Δεν έγινε λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στο κεντρικό δρόμο όπως προστάζει το λατρευτικό έθιμο, παρά μόνο μια λιτή περιφορά από τον ιερέα στις δύο εισόδους του ναού. Χρόνια πολλά! Καλή αυριανή! Η Παναγία βοήθεια σε όλους!
 
 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
Κοκκινοράχη Γορτυνίας-Εννιάμερα Παναγίας 23-8-2020
 
Εορτή της Αποδόσεως Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή όπως λέγεται λαϊκά τα “Εννιάμερα της Παναγίας” σήμερα 23-8-2020 στην γενέτειρα μου Κοκκινοράχη Γορτυνίας, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία. 
Όπως συμβαίνει σ’ όλη την Ελλάδα, φέτος έγινε μόνο ο θρησκευτικός εορτασμός υπό συνθήκες πρωτόγνωρες για όλους μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που βασανίζει ολόκληρη την ανθρωπότητα. Αναγκαστικά ματαιώθηκε το παραδοσιακό πανηγύρι που πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια με φαγητά, μουσική, χορό και αποτελεί την ετήσια εκδήλωση του χωριού. 
Πολύ λιγότερος κόσμος, αποστάσεις, επιφυλακτικότητα, υποτονικότητα, ευχές από μακριά, ήταν τα χαρακτηριστικά του φετινού εορτασμού. Χρόνια πολλά! Η Παναγία βοήθεια!
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 Ας ευχηθούμε και του χρόνου με καλύτερες συνθήκες!
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου