Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

 Η παρουσίαση του βιβλίου «ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ» Δελτίο Τύπου- Ευχαριστήριο

Επηρεασμένη συναισθηματικά από την μεγάλη συμμετοχή των Γορτυνίων, γενικότερα των Αρκάδων και όχι μόνο, στην παρουσίαση του βιβλίου μου “Μνήμες και Γεύσεις της Γορτυνίας” το βράδυ της Τετάρτης 14/12/2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιλίου “Μελίνα Μερκούρη”, εκφράζω δημόσια πολλές ευχαριστίες σε όλους όσοι βοήθησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ολοκλήρωση του, όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση της βραδιάς, καθώς και όσοι παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. 


Ειδικότερα για την παρουσίαση θερμές ευχαριστίες προς τους:
Δήμο Ιλίου- Διεύθυνση Πολιτισμού
Σύλλογο Αρκάδων Ιλίου “Προσέληνοι”
Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιώργο Φραγκάκη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου  Γιάννη Κουτσανδρέα
Ομιλητές:
Ευάγγελο Καραμανέ, Διευθυντή Ερευνών, Διευθύνοντα το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών,
Παναγιώτη Παπαδέλο, Φιλόλογο, τ. Πρόεδρο Συλλόγου Απανταχού Βυτιναίων "Άγιος Τρύφων",
Γεώργιο Πραχαλιά, Ταγματάρχη ε.α., γεωπολιτικό επιστήμονα
Πέννυ Καλύβα, εκδότρια της εφημερίδας "Γορτυνία", Γεν. Γραμματέα της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, που είχε και τον συντονισμό της παρουσίασης. 

Τον τ. Δήμαρχο Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλο.

Τους φίλους μουσικούς που πρόσθεσαν την μουσική πινελιά τους στην εκδήλωση: Κώστα Παυλόπουλο, Γιάννη Παυλόπουλο, Ανδρέα Νιάρχο, Κατερίνα Κατσίγιαννη, Κώστα Γιαννακόπουλο που τελικά ασθένησε και δεν ήρθε παρ’ ότι το ήθελε.
Ευχαριστώ τον βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάσση για την παρουσία του, καθώς και τον βουλευτή Γιώργο Παπαηλίου που έστειλε τους χαιρετισμούς του.

Εκφράζω πολλές-πολλές ευχαριστίες σε όλους τους παριστάμενους εκπροσώπους της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, νυν και τέως, τους εκπροσώπους της Παγγορτυνιακής και των πολλών γορτυνιακών και άλλων πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και όλους  τους φίλους πατριώτες με καταγωγή από την μια άκρη της Γορτυνίας ως την άλλη. Στο βιβλίο υπάρχει χάρτης της Γορτυνίας, καλύτερα συμπληρωμένος από άλλους που κυκλοφορούν, όπου αναφέρονται όλα τα χωριά ακόμα και τα πιο μικρά, τιμής ένεκεν για όλους.

Επίσης ευχαριστώ τους εκπροσώπους του τύπου, τους δημοσιογράφους και εκδότες Κωνσταντίνο Καλύβα- εφημερίδα “Γορτυνία”, Δημήτρη Γιαννακούρα-εφημερίδα “Αρκαδικοί Ορίζοντες”, τον δημοσιογράφο και Πρόεδρο του ΠΣΑΤ Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, καθώς και τον βραβευμένο φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνο για το φωτογραφικό υλικό.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Απόστολο Παπαγεωργίου από Ολομάδες Γορτυνίας και το δημιουργικό του γραφείο  Matrix Design στη Τρίπολη για τον εξαιρετικό σχεδιασμό του βιβλίου και την καθοριστική συμβολή του στην έκδοση.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέραμε παραδοσιακά γορτυνιακά και σπιτικά κεράσματα, ταυτισμένα με το περιεχόμενο του βιβλίου και πάντα με αίσθημα φιλοξενίας προς τους παρευρισκόμενους. Συνέβαλαν στα κεράσματα το ζαχαροπλαστείο “Μαέστρο”-Γιώργος Κουρεμένος από Βυτίνα προσφέροντας τις δίπλες καθώς και η Μαρία Σιάνα από Μελισσόπετρα προσφέροντας παστό. Θερμές ευχαριστίες!

Οι Γορτύνιοι και οι Αρκάδες γενικότερα της πρωτεύουσας έδειξαν για άλλη μια φορά  το άσβεστο ενδιαφέρον τους για τον γενέθλιο τόπο και την διατήρηση και φύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αρκαδικής γης.
«Ο άσπλαχνος καιρός όλα τα ροκανίζει με το δόντι του, άλλη παρηγοριά δε βρίσκει άνθρωπος πάρεξ να κρατήσει στο χαρτί ό,τι μπορέσει να προφτάσει», Φώτης  Κόντογλου.


17-12-2022

Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή

 

Υ.Γ. Όποιος ενδιαφέρεται για το βιβλίο  "ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ  ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ" παρακαλώ να στείλει μήνυμα στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση: magio.diam@gmail.com


Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση παρουσίασης στο Ίλιον.


 


 























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου