Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Βαλσαμόχορτο

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Ένας μικρός απογευματινός περίπατος...


....στον λόφο του Προφήτη Ηλία, απόγευμα Κυριακής με γλυκό καιρό είναι ευχάριστος και απολαυστικός! Στον Προφήτη Ηλία, πάνω από το χωριό Σέρβου Γορτυνίας, είχα ανέβει μόνο το καλοκαίρι και έχω αναρτήσει σχετικές φωτογραφίες σε παλιότερο άρθρο. Διαπίστωσα ότι είχα χάσει πολλές ομορφιές. Κι όσο ανέβαινα τόσο πιο ενδιαφέρον γινόταν το τοπίο!
Τις όμορφες εικόνες προσπάθησα να "κλέψω" με τον φωτογραφικό φακό και να τις μεταφέρω. 
 Στο δρόμο για τον Αγιολιά βρίσκεται το ξωκλήσι του Αγιαντριά (Αγίου Αντρέα), ανάμεσα σε δυο πελώρια πουρνάρια.Μέσα στο δάσος των πουρναριών μια  έντονη πινελιά κίτρινη αμέσως τραβάει τη προσοχή. 
Δεν μπόρεσα να καταλάβω τι δέντρο ήταν..."Το τερπνόν μετά του ωφελίμου". Χόρτα άγρια πικρά.....τα καλύτερα!Τούφα πουρναριού με πολλά βελάνια!Το χωριό Σέρβου Γορτυνίας από ψηλά....λουσμένο από τις απογευματινές ηλιαχτίδες και στολισμένο με φθινοπωρινά χρώματα.


Η πλαγιά του Παλιόκαστρου με βυσσινί και καφέ χρώματα, ενώ το φεγγάρι έχει ξεπροβάλλει πάνω από το βουνό.Μια ματιά δυτικά ....Αμέτρητοι μέλεοι χρωματίζουν απίστευτα  τη πλαγιά. Η γραμμή του διερχόμενου αεροπλάνου διασχίζει τον ουράνιο θόλο.


 Στη κορφή του λόφου διακρίνεται ο Αγιολιάς, πνιγμένος στο καφεκόκκινο δάσος των μέλεων και των σφενταμιών.Μέλεος με πορτοκαλί, καφέ και κίτρινες αποχρώσεις.Ο Αγιολιάς στην άκρη του βράχου λουσμένος με τα χρώματα του δειλινού.Εικόνα από ανατολικά. Καφεκόκκινοι μέλεοι και το φεγγάρι!Από το μπαλκόνι του λόφου, στην άκρη του βράχου θαυμάζει κανείς τα χρώματα στις ρεματιές της πλαγιάς. Ιτιές και πλατάνια με φθινοπωρινή όψη! Το βλέμμα σηκώνεται και ταξιδεύει μακριά στον πολύχρωμο ορίζοντα του δειλινού! Το βουνό Ερύμανθος δεν διακρίνεται γιατί είναι χαμένο μέσα στα χαμηλές πάχνες.
Στη μέση της εικόνας φαίνονται αχνά τα χωριά της δυτικής Γορτυνίας Σταυροδρόμι, Βυζίκι και Τρόπαια.


Η ώρα όμως πέρασε ...κι ο ήλιος "ακούμπησε" στη θάλασσα . Στο Ιόνιο Πέλαγος!
Κουδουνίσματα κοπαδιών που πάνε για το μαντρί σπάνε την ηρεμία της φύσης.
Πετάγματα πουλιών εδώ κι εκεί που τρέχουν να τρυπώσουν στους θάμνους.
Ο περίπατος ήταν τέλειος!

8 σχόλια:

 1. Πανώριες οι εικόνες και ο λόγος σου βάλσαμο ψυχής.
  Ευχαριστούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευρυτάνα Ιχνηλάτη, εγώ σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Νάσαι καλά, καλές διαδρομές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ ωραίες οι εικόνες που μας μετέφερες από τον περίπατό σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια και σας εύχομαι ευχάριστες στιγμές να περνάτε και όμορφες εικόνες ν΄αντικρύζετε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μπράβο Μαρίνα για τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες από τον Αγιολιά, το εξωκκλήσι του χωριού μας. Να είσαι καλά και να μας τροφοδοτείς συχνά με τέτοιο τονωτικό της ψυχής υλικό, τουλάχιστον σε όσους από εμάς οι παιδικές μνήμες πηγάζουν από αυτά τα μέρη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σας ευχαριστεί το υλικό που δημοσιεύω.Η ομορφιά είνια γύρω μας....κοντά μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή