Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Εορτασμός Ζωοδόχου Πηγής στου Σέρβου Γορτυνίας


Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και με την συμμετοχή πολλών πατριωτών, εορτάστηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013, η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στου Σέρβου Γορτυνίας. Την εορταστική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος, εφημέριος του χωριού, συνεπικουρούμενος από τους ψάλτες Ιωάννη Σχίζα, Γεώργιο Βέργο, Κωνσταντίνο Δάρα και Γεώργιο Τρουπή.
«Ο ναός  σου  Θεοτόκε  ανεδείχθη  παράδεισος,  ως  ποταμούς  αειζώους  αναβλύζων  ιάματα  ώ  προσερχόμενοι  πιστώς,  ως  Ζωοδόχου  εκ  Πηγής,  ρώσιν  αντλούμεν,  και  ζωήν  την  αιώνιον,  πρεσβεύεις  γαρ  συ  τω  εκ  σου  τεχθέντι,  Σωτήρι  Χριστώ,  σωθήναι  τας  ψυχάς  ημών.»

Ο ωραιότατος, αξιολογότατος και ιστορικός Ι.Ναός της Ζωοδόχου Πηγής, κάτω από τον βράχο, πλημμύρισε από τους ύμνους και τα αναστάσιμα τροπάρια και τις εορταστικές ευχές των πιστών. Θαυμαστή η αρχιτεκτονική του, οι αγιογραφίες και το μαρμάρινο ψηφιδωτό δάπεδο.

Τελέστηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας των παρευρισκομένων πιστών και όλων των Σερβαίων. 


Στο τέλος, έγινε περιφορά της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής, στους δρόμους του χωριού, ως την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, και δια μέσου του κεντρικού δρόμου,  επιστροφή της από το ανηφορικό κλιμακωτό δρομάκι που οδηγεί στην Ζωοδόχο Πηγή.
Περίσσεια ήταν η ευλάβεια και η κατάνυξη των πιστών και εξαίσιοι οι αναστάσιμοι ύμνοι  που έψαλλαν ο ιερέας και οι ψάλτες, σ’ ένα  μαγευτικό περιβάλλον με πλήθος χρωμάτων και αρωμάτων και κελαηδισμάτων, ενώ ο ανοιξιάτικος ήλιος παιχνίδιζε με τα σύννεφα και τον καταγάλανο ουρανό.
Και του χρόνου, να είμαστε όλοι καλά!




























 











































 -.-

2 σχόλια:

  1. Και του χρόνου να είστε καλά όλοι σας αγαπητή μου Μαρίνα.
    Θαυμάσιο το κείμενό σου αλλά οι φωτογραφίες σου υπέροχες. Μια κατανυχτική γιορτή σε ανεπανάληπτες εικόνες.
    Νάσαι καλά φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Ντένη ευχαριστώ πολύ. Και συ νάσαι καλά και υπέροχα Επτάνησα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή