Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Θεατρικές παραστάσεις στον Δήμο Γορτυνίας

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Γορτυνίας, αυτές τις μέρες,  τρεις θεατρικές ομάδες παίζουν  αξιόλογες παραστάσεις ποιότητας για το  κοινό της Γορτυνίας.

Στην Στεμνίτσα και στον προαύλιο χώρο της Σχολής Αργυροχρυσοχοϊας, την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013, παίχτηκε  από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου "ΑΙΧΜΗ", η τραγωδία του Αισχύλου "ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ" σε σκηνοθεσία του Γιάννη  Νικολαϊδη.


















Στο Βαλτεσινίκο και στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013, θα δοθεί η παράσταση "Η ρίζα του πέντε" από την θεατρική ομάδα της Αντωνίας Γιαννούλη και του Βαγγέλη Ρόκου.
Η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Χρήστου Παπαμιχάλη «Maybe» είναι μια εξερεύνηση της ελληνικής οικογένειας. Το ιδανικό, εξωραϊσμένο πρότυπο ανατρέπεται, για να αποκαλύψει την άλλη, σκοτεινή και γεμάτη μυστικά πλευρά του.
…Μια οικογένεια. Μια ρίζα. Πέντε πρόσωπα. Μια ιστορία. Μια αλήθεια. Πέντε οπτικές γωνίες. Μια πράξη. Μια αλήθεια στην πράξη ή σαν πράξη. Η Ρίζα του Πέντε. Η ιστορία μια οικογένειας που το κάθε της μέλος έζησε την αλήθεια του. Το δικό του κομμάτι της αλήθειας. Δεν κάθισε όμως ποτέ να το ενώσει με τα υπόλοιπα κομμάτια κι έτσι όλοι έζησαν το ψέμα σαν αλήθεια. Και η ζωή τους στην πράξη έδινε πάντα έναν δεκαδικό σαν αποτέλεσμα. Ποτέ έναν ακέραιο. Όπως και η Ρίζα του Πέντε.




Στην Κοντοβάζαινα (γήπεδο μπάσκετ) την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013, θα δοθεί η παράσταση "Τι κάνω εγώ εδώ;", έργο της Ε. Μπουρκέν, σε μετάφραση -διασκευή  Ελένης  Παπαχριστοπούλου και σκηνοθεσία Γιάννη Σταματίου

Στο χωριό Παλούμπα θα δοθεί η ίδια παράσταση την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013, στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου. 'Ωρα  έναρξης 9.00 μ.μ.

Στο έργο αποτυπώνεται με ρεαλιστικό και αλληγορικό τρόπο η εικόνα μιας οικογένειας στη νέα εποχή της φτώχειας. Μέσα από το κάθε μέλος της που αντιπροσωπεύει και μια άλλη γενιά, παρακολουθούμε πώς κινούνται οι άνθρωποι σ' έναν κόσμο που βρίσκεται σε κρίση.






Μια τρυφερή και ευαίσθητη ιστορία που περνάει από το γέλιο στη συγκίνηση, από την αγάπη και τη φροντίδα στην αγωνία του αδιέξοδου. Σ' ένα περιβάλλον που «όλα καταρρέουν» ένα νέο παιδί που μπορεί ακόμα να οραματίζεται, ποια θέση να αναζητήσει;



2 σχόλια: