Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Βαλσαμόχορτο

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Η Γορτυνία στην έκθεση "ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ"


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τις 5-8 Δεκεμβρίου 2013 η έκθεση "ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ' στην πλατεία Κλαυθμώνος από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα Επιμελητήρια, προβάλλοντας τα παραδοσιακά προϊόντα τον τουρισμό και τον πολιτισμό της περιοχής, στην πρωτεύουσα. Αποτέλεσε ένα ταξίδι στις γεύσεις, στους μύθους και στα ποιήματα της Πελοποννήσου.
Την έκθεση εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ενώ την γενική επιμέλεια και φροντίδα είχε η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου. Από την πλευρά των Επιμελητηρίων την επιμέλεια είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Ιωάννης Μπουντρούκας.
Ο Δήμος Γορτυνίας και επαγγελματίες από την Γορτυνία, είχαν σημαντική παρουσία στην έκθεση προβάλλοντας τον τουρισμό και τα παραδοσιακά προϊόντα, γλυκά, μέλι και τσίπουρο.
Στα πλαίσια της έκθεσης έγιναν και εκδηλώσεις με χορούς και τραγούδια από την μουσική παράδοση της Πελοποννήσου.
Τις μουσικές εκδηλώσεις άνοιξε το συγκρότημα του Κώστα και Γιάννη Παυλόπουλου και χόρεψαν αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα από τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου.
Το μεσημέρι της Κυριακής 8/12 οι επισκέπτες διασκέδασαν στο παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Παναγιώτη Λάλεζα. Χόρεψαν συγκροτήματα από τις περιοχές της Μάνης και της Γορτυνίας.
Την Γορτυνία εκπροσώπησε το συγκρότημα του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου "ΟΙ ΠΡΟΣΕΛΗΝΟΙ" με χοροδιδάσκαλο τον Γιώργο Φραγκάκη.
Τα κεράσματα, οι μυρωδιές και οι παραδοσιακές γεύσεις της Πελοποννήσου, που ετοιμάστηκαν από ομάδα εξαιρετικών σεφ για τους επισκέπτες, πλημμύρισαν την πλατεία Κλαυθμώνος και τις τέσσερις μέρες λειτουργίας της έκθεσης,Η Πλατεία Κλαυθμώνος και η έκθεση "ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ"Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στα εγκαίνια της έκθεσης.Οι Αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου, Βαγγέλης Γιαννακούρας και ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος.Στο περίπτερο του Δήμου Τρίπολης με τον Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και τον Δήμαρχο Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλο.Το περίπτερο του Δήμου Γορτυνίας.
Με τον Δήμαρχο Γιάννη Γιαννόπουλο και τον επιχειρηματία από την Δημητσάνα Χαράλαμπο Μπαξεβάνο με τα γλυκά "Λούσιος"Η ορχήστρα του Κώστα και Γιάννη Παυλόπουλου. Χορευτικό από την Κορινθία.
Το ζαχαροπλαστείο "Μαέστρο" του Γιώργου Κουρεμένου από την Βυτίνα, με παραδοσιακές γορτυνιακές δίπλες, κουραμπιέδες και μελομακάρονα.Ο ακούραστος σεφ Παναγιώτης Κοκκάλας. Ο σεφ Σταύρος Κουστένης και όλο το επιτελείο με τις γευστικές τους δημιουργίες.
Το εργαστήρι  παραδοσιακών παραδοσιακών προιόντων και γλυκών "Αρκαδιανή" από το Ψάρι Τρικολώνων Γορτυνίας του Μάκη Παπούλια.Το περίπτερο του Δήμου Γορτυνίας.Το υλικό προβολής του τουρισμού της Γορτυνίας.Ο μαέστρος στα γλυκά Γιώργος Κουρεμένος και το ζαχαροπλαστείο "Μαέστρο".Το περίπτερο του Δήμου Τρίπολης.Ο Παναγιώτης Λάλεζας και η ορχήστρα του.Χορευτικό συγκρότημα από την Μάνη.Χορευτικό συγκρότημα από την Μάνη.Το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Αρκαδων Ιλίου "ΟΙ ΠΡΟΣΕΛΗΝΟΙ" χορεύει τραγούδια της Γορτυνίας. Χοροδιδάσκαλος Γιώργος Φραγκάκης.


Το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Αρκαδων Ιλίου "ΟΙ ΠΡΟΣΕΛΗΝΟΙ" στο περίπτερο του Δήμου Γορτυνίας.Μια αναμνηστική φωτογραφία με τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου Αρκαδων Ιλίου "ΟΙ ΠΡΟΣΕΛΗΝΟΙ".
Τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως!Και το απαραίτητο κέρασμα! Ψωμάκι με μέλι από τα Λαγκάδια Γορτυνίας του παραγωγού Β.Μουρούτσου και τσίπουρο από την Δημητσάνα του Κ. ΚαζάΦιλοξενία!Χορός για όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου