Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Βαλσαμόχορτο

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Καλοκαίρι 2015-Εικόνες από την Γορτυνία

Βρισκόμαστε ήδη στο φθινόπωρο, αλλά ας απολαύσουμε μερικές ακόμα καλοκαιρινές εικόνες από την Γορτυνία που δεν συμπεριλαμβάνονται στα προηγούμενα άρθρα του παρόντος ιστολογίου.
Είναι μια επιλογή από τη συλλογή μου που δείχνουν τα χωριά, την φύση, τους ανθρώπους, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις τους!

Τον Ιούνιο είχαν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης της οικίας του στρατηγού της Επανάστασης και στενού συνεργάτη του Κολοκοτρώνη Δημήτρη Πλαπούτα στο χωριό  Παλούμπα Γορτυνίας.
Δυστυχώς έχουν διακοπεί από τότε, λόγω της γνωστής πολιτικοοικονομικής κατάστασης της χώρας μας.Τον Ιούνιο έγινε ο ποδηλατικός αγώνας Brevet Τρίπολης. 
Στα Τρόπαια υπήρχε  σταθμός ανεφοδιασμού με κεράσματα από τον Δήμο Γορτυνίας.
 
 
 Την "Θεία από το Σικάγο" παρακολουθήσαμε στο θεατράκι της Βυτίνας από την θεατρική ομάδα του Λυκείου Βυτίνας.


Δημητσάνα Γορτυνίας. Τα κοπάδια από τα χειμαδιά ανεβαίνουν στα βουνά! Τρόπαια Γορτυνίας. Υφαντά στο μπαλκόνι !Περιφορά της εικόνας της Αγίας Κυριακής, Πολιούχου της Δημητσάνας.14η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου. Αγώνας μηχανοκίνητου αθλητισμού υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας.
 


Ιούλιος μήνας και οι βροχές συνεχίζονται! Έτσι, βρισκόμαστε σ' ένα κατακόκκινο τοπίο γεμάτο παπαρούνες, κοντά στο χωριό Λυκούρεση Γορτυνίας.Κατακίτρινο λαμπερό τοπίο σε πλαγιά του Αρτοζήνου.Το ηλιοβασίλεμα από την πλατεία του χωριού Παλούμπα Γορτυνίας.Απογευματινές συναντήσεις στο χωριό Λυσσαρέα Γορτυνίας.Φτιάξαμε τραχανά με τον παραδοσιακό τρόπο στην Κοκκινοράχη Γορτυνίας.Ο βασιλικός μετά την καλοκαιρινή βροχήΜετά τη βροχή βγήκε το ουράνιο τόξο!13-8-2015. Παρεϊστικη εκδήλωση με μύθους και τραγούδια από την παράδοση της Γορτυνίας,
στο χωριό Παλούμπα Γορτυνίας.


Στιγμιότυπο από την εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα", όπου φιλοξενήθηκαμε για να παρουσιάσουμε τα προιόντα και τις ομορφιές της Γορτυνίας.


Πλατεία Λουτρών Ηραίας με το Υδροθεραπευτήριο.15-8-2015. Της Παναγίας στο χωριό Σέρβου Γορτυνίας.23-8-2015. Της Παναγίας στο χωριό Κοκκινοράχη Γορτυνίας.


 
Ηλιοβασίλεμα από το χωριό Αράπηδες Γορτυνίας.Φραγκόσυκα στα Λουτρά Ηραίας.Αχλάδια ντόπιας ποικιλλίας από την Κοκκινοράχη Γορτυνίας. Είδος προς εξαφάνιση.Η αυγουστιάτικη πανσέληνος στην Λίμνη του Λάδωνα.Αυγουστιάτικη πανσέληνος στου Σέρβου Γορτυνίας.Σέρβου Γορτυνίας. Με το ξημέρωμα το φεγγάρι δύει και η ανατολή έρχεται!Σέρβου Γορτυνίας. Μυρωδάτη ρίγανη στο βουνό..........και καταπράσινη φτέρη!Το Περδικονέρι Γορτυνίας, όπως φαίνεται από το χωριό Σέρβου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου