Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Η διεξαγωγή του 8ου Ολύμπιου Δρόμου-αποτελέσματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες διεξήχθη με επιτυχία ο 8ος Ολύμπιος Δρόμος που διοργάνωσε ο Διεθνής Σύλλογος Αγώνων Υπεραποστάσεων «ΑΕΘΛΙΟΣ» σε συνεργασία με Δήμους και άλλους φορείς στις 20 & 21 Μαΐου 2016 με αφετηρία το Αρχαίο Στάδιο Νεμέας την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, ώρα 14:30 και τερματισμό στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, ώρα 18:30
Η συνολική απόσταση διαδρομής του αγώνα ήταν 180 χλμ και η διάρκεια 28 ώρες χωρίς διακοπή. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε Αγώνας Δρόμου 62 χλμ, με κοινή αφετηρία που ακολούθησε τη διαδρομή από το Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας έως το Λεβίδι και είχε διάρκεια μέχρι 10 ώρες.
Οι αθλητές που έλαβαν μέρος και στις δύο διαδρομές ξεπέρασαν τους διακόσιους και ήταν από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 
Η διοργάνωση του Ολύμπιου Δρόμου 2016, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ). Οι αθλητές διέτρεξαν την Γορτυνία, ενώ υπήρχαν σταθμοί ανεφοδιασμού πλαισιωμένοι με εθελοντές από το βράδυ της Παρασκευής έως το απόγευμα του Σαββάτου 21 Μαΐου στα εξής σημεία: Βυτίνα, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο, Περδικονέρι, Τρόπαια, Δόξα, Καλλιάνι, Καστράκι, Κοκλαμάς.
Ο αγώνας ολοκληρώθηκε στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, ώρα 18.30, όπου καταχειροκροτήθηκαν όλοι οι δρομείς και βραβεύτηκαν με  στεφάνι ελιάς.
Ακολούθησε, σε ξενοδοχείο της πόλης, η τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές καθώς και των αναμνηστικών συμμετοχής.
Αποτελέσματα:
Κατηγορία των ανδρών:
A’ νικητής Bonfiglio Marco χρόνος ρεκόρ 17:27:47.103
Β’ νικητής Μαυρογιάννης Παύλος χρόνος 21:48:07.103
Γ’ νικητής Theuraut Maurice   χρόνος 22:00:08.103

Κατηγορία γυναικών:
Α΄ νικήτρια Lundqvist Sandra χρόνος 23:28:01.103
Β΄ νικήτρια Ματθαίου Αμαλία χρόνος 25:32:32.916
Γ΄ νικήτρια  Μίτσιου Γεωργία χρόνος 26:35:37.930

Ο Ολύμπιος Δρόμος είναι ένας μοντέρνος άθλος στα ίχνη του μύθου του Αέθλιου που υπήρξε ο πρώτος βασιλιάς της αρχαίας Ήλιδας στην περιοχή της Ολυμπίας. Ήταν γιός του Δία και της Πρωτογένειας. Μετά τον Ηρακλή, αναφέρεται ότι ο Αέθλιος ήταν ο προστάτης των αγώνων της Ολυμπίας.
Από το όνομά του προέρχονται οι λέξεις αθλητής, άθλος … για να καθορίσουν για πάντα την προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει τις φυσικές του δυνάμεις.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στους αθλητές που ξεπέρασαν τις δυνάμεις τους και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

























































Βίντεο από τον αγώνα, συνεντεύξεις και απονομές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου