Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Σέρβου Γορτυνίας- Πηγή Σουληνάρι.Ο βαρύς χειμώνας με χιόνια και πολλές βροχές έφερε παντού νερά.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Η εκδήλωση με τις «κουλούρες τ’ Αγιωργιού» στα Τρόπαια Γορτυνίας

Εορτάστηκε στα Τρόπαια Γορτυνίας ο Πολιούχος Άγιος Γεώργιος με Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και περιφορά της εικόνας του αγίου στον κεντρικό δρόμο της πόλης. Την θρησκευτική τελετή ακολούθησε η λαογραφική εκδήλωση «Οι κουλούρες τ’ Αγιωργιού» στο Πνευματικό Κέντρο, στα πλαίσια των «Ημερών Παράδοσης 2017» που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ). 

Η ΔΗΚΕΓ, με την συνεργασία εθελοντικής ομάδας γυναικών των Τροπαίων καθώς και άλλων τοπικών κοινοτήτων, οργάνωσαν την εκδήλωση που περιλάμβανε έκθεση με παραδοσιακά κεντητά  ψωμιά και κουλούρες, παραδοσιακά σπιτικά γλυκά και κεράσματα. Η κουλούρα(κεντητό ψωμί με σχέδια) είναι παλιό έθιμο που συνηθιζόταν του ημέρα Αγίου Γεωργίου αλλά και στις άλλες γιορτές. 

Οι κυρίες που ετοίμασαν τις κουλούρες και τα γλυκά, βραβεύτηκαν από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γιαννόπουλο, κάθε μία ξεχωριστά, με έπαινο συμμετοχής. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι καλλιτέχνες-μουσικοί Κώστας και Γιάννης Παυλόπουλος τραγούδησαν μαζί με τον κόσμο που συμμετείχε στην εκδήλωση, παραδοσιακά τραγούδια του Αγιώργη και όχι μόνο.


 Η δική μου κουλούρα για τον Αγιώργη....


 ...........και το λαμπρόψωμο

 Ο  Κώστας Παυλόπουλος δίνει το έναυσμα για τραγούδι


 Στον Άγιο Γεώργιο Τροπαίων με τον Δήμαρχο Γορτυνίας 
κ. Γιάννη Γιαννόπουλο και τον π. Ιωάννη Κούλη


 Από αριστερά: Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, Μαρίνα Διαμαντοπούλου, Μαρία Σταθά Από αριστερά: Μαρίνα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Γαλανόπουλος, Μαρίνα Φατούρου, Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος

 
 Χειροποίητος μπακλαβάς από την Μαρίνα Φατούρου.......Δεν μπορώ να αντισταθώ!


2 σχόλια: