Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Εκδηλώσεις στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Μαΐου 2017 στο χώρο του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης στη Δημητσάνα Γορτυνίας, οργάνωσε όμορφες εκδηλώσεις «Με τη δύναμη του νερού», που περιλάμβαναν αναβίωση του παραδοσιακού πλυσίματος στη νεροτριβή, άλεσμα σιταριού στο νερόμυλο και ύφανση στον αργαλειό. Στη νεροτριβή και στο νερόμυλο εργάστηκαν οι αδελφοί Δρακόπουλοι από το Βυζίκι και στον αργαλειό πρόθυμα και με πολύ χαρά η κυρία Βούλα Κάλα έδειχνε στους επισκέπτες την τέχνη της υφαντικής. Την επιμέλεια των εκδηλώσεων είχε η υπεύθυνη του μουσείου, η δραστήρια κυρία Ήρα Παπαδοπούλου.


Το μεσημέρι της Κυριακής 14/5, οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακό σπιτικό και λιτό φαγητό, τραγούδι και χορό, από τον Αγροτουριστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Δημητσάνας και την Χορωδία του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνηση. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν, ομάδα από το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα και οι «Στρίγκλες εν δράσει».
Με εντελώς καλοκαιρινό και ζεστό καιρό, πλήθος επισκεπτών κατέκλυσαν το χώρο του μουσείου περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα και θαύμασαν τα πολιτιστικά δρώμενα.
Η πλαγιά του βουνού όπου περνά ο δρόμος που οδηγεί από την Δημητσάνα στο μουσείο κατάφυτη από σπάρτα με έντονο κίτρινο χρώμα και μεθυστική μυρωδιά, προδιαθέτει ευχάριστα τον επισκέπτη για μια αξέχαστη εμπειρία.




















 Ε ναι! Μπήκα στον αργαλειό!




































 








  Με τον "νεροτριβιάρη" κ. Δρακόπουλο, τον αντιδήμαρχο Δημητσάνας κ. Χ.  Μπαξεβάνο, τον Β. Χαραλαμπόπουλο(Dimitsana paths),  και τον κ. Γ. Μαλεβίτη 













 













 Σιγοτραγουδάμε με τον αντιδήμαρχο Δημητσάνας κ. Χαράλαμπο Μπαξεβάνο και τις κυρίες από τον
 Αγροτουριστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Δημητσάνας.



 Υφαίνει.....


2 σχόλια: