Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

2ο βραβείο στον φωτογραφικό διαγωνισμό “TRIPOLITSA – ISO 200”

2ο βραβείο απέσπασε η συμμετοχή μου στον φωτογραφικό διαγωνισμό “TRIPOLITSA – ISO 200” του Δήμου Τρίπολης στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Η διαδικτυακή εκδήλωση-τελετή απονομής των τριών πρώτων βραβείων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022.

Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι η χαρά της δημιουργίας και της συμμετοχής μας στον διαγωνισμό, γι αυτό το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο δεύτερο βραβείο προσφέρω για κοινωνικό σκοπό στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας. 





Το θέμα της φωτογραφίας :
"Ο αγωνιστής αγναντεύει τις κορφές του Μαινάλου"

Από το σήμερα, μ' ένα τρόπο, μεταφερόμαστε νοερά στην εποχή της Επανάστασης μέσα από τις χιλιάδες εικόνες που μας περιγράφει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στ' Απομνημονεύματα του, απ’ όπου και η έμπνευση μου.

“..Όσο να έβγω εις την ράχη, απόστασε το άλογο, το έδεσα εις το κλαδί και εγώ βγήκα εις την ράχη. …..είδα τους Τούρκους οπού ήρχοντο και έκλεισα το μπαϊράκι...” Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού οι 40 καλύτερες φωτογραφίες που προκρίθηκαν από την ψηφοφορία του κοινού, εκτίθενται σε κεντρικά σημεία του Δήμου Τρίπολης.
Η φωτογραφία μου είχε προκριθεί στην 11η θέση, ύστερα από ψηφοφορία του κοινού και εκτίθεται στην υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στην Πλατεία Άρεως.

 


Ευχαριστώ το Δήμο Τρίπολης που μας έδωσε την ευκαιρία, τον καλλιτεχνικό διευθυντή γλύπτη κ. Ν. Φλώρο, την κριτική επιτροπή, τον καταξιωμένο και βραβευμένο φωτογράφο κ. Β. Κουτρουμάνο, τον κόσμο που φήφισε και τον Δημήτρη Βεργέτη που δέχτηκε να φωτογραφηθεί για το θέμα μου.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους τους συμμετέχοντες!



Η αρχική ανακοίνωση του Δήμου Τρίπολης:
Φωτογραφικός Διαγωνισμός με θέμα «TRIPOLITSA - ISO 200»
Δελτίο τύπου 2/6/2021

Ο Δήμος Τρίπολης συνεχίζει τις δράσεις για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη τη Ελληνικής Επανάστασης.
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το Two Side City Project διοργανώνουν Φωτογραφικό Διαγωνισμό με θέμα «TRIPOLITSA - ISO 200».
Ο διαγωνισμός έχει στόχο αφενός την αποτύπωση των ιστορικών στοιχείων που έχουν σημείο αναφοράς την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, έτσι όπως θα επιλέξουν οι συμμετέχοντες να τα αποδώσουν και αφετέρου την κατανόηση της καταλυτικής συμμετοχής της περιοχής και της προσφοράς στον αγώνα της Παλιγγενεσίας.
Ο διαγωνισμός είναι μια πρόσκληση - πρόκληση προς τους φωτογράφους, αφού είναι δεσμευτική η χρήση τετράγωνου φορμά και συγκεκριμένης τιμής ευαισθησίας (iso 200) στη λήψη των φωτογραφιών.
Καλλιτεχνικός διευθυντής και εμπνευστής του Two Side City Project και συντονιστής της δράσης είναι ο καταξιωμένος και γνωστός παγκοσμίως γλύπτης και εικαστικός Νίκος Φλώρος και η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από έμπειρους και αναγνωρισμένους φωτογράφους
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ανεξάρτητα από Εθνικότητα, τόπο διαμονής και κράτος.
Οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν θα εκτεθούν στην πόλη σε υπαίθρια έκθεση και θα απονεμηθούν βραβεία στις τρεις φωτογράφους που θα πρωτεύσουν.
Λεπτομέρειες για τη δράση αυτή καθώς και οι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό μπορείτε να δείτε στο https://iso200.twosidecity.gr/ 

 

Ρεπορτάζ και  βίντεο από την διαδικτυακή τελετή βράβευσης στον σύνδεσμο: https://www.drt915.gr/i-vravefsi-ton-trion-nikiton-tou-diagonismou-fotografias-tripolitsa-iso-200-vd/?fbclid=IwAR3h_0EqDbnaYFfKgODFT6OWezDUV-fP-9ECN3a31QC5476VDLjvY0AI6ro


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου