Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Επέτειος 28 Οκτωβρίου 1940

Τρία τραγούδια σχετικά με το πόλεμο, υπό τη μορφή βίντεο, εμπλουτισμένα με φωτογραφίες και ζωγραφικές απεικονίσεις σκηνών της εποχής εκείνης- που δεν είναι ευρέως γνωστά-αφιερωμένα στη μεγάλη επέτειο του ΟΧΙ και της περήφανης νίκης των Ελλήνων στο μέτωπο της Αλβανίας.








Το πρώτο είναι από την έντεχνη μουσική δημιουργία. "Ο μικρός στρατιώτης" τραγουδά ο αξέχαστος Νίκος Ξυλούρης σε μουσική Λίνου Κόκοτου και στίχους Δημήτρη Χριστοδούλου από την ενότητα ''Τα αντιπολεμικά".
 




Το δεύτερο είναι λαική δημιουργία στα χνάρια της δημοτικής παράδοσης. "Απόψε το είδα όνειρο", τσάμικο. Τραγουδά ο Χρήστος Κοντόπουλος σε παλιά ηχογράφηση.

Το τρίτο επίσης στους ρυθμούς της δημοτικής μουσικής. "Τα Ελληνόπουλα" συρτός. Τραγουδά ο Χρήστος Κοντόπουλος σε παλιά ηχογράφηση.

Σημ. Τις φωτογραφίες που συνοδεύουν τα βίντεο, αναδημοσίευσα από το διαδίκτυο[π.χ.ιστότοπος: Η Ελλάς του ΟΧΙ(1940-44)] . Επίσης χρησιμοποίησα εικόνες από παλιό Αναγνωστικό του Δημοτικού Σχολείου τη περίοδο '50-'60.
....

1 σχόλιο:

  1. Σε τούτες τις μέρες τις δύσκολες δεν ξέρουμε οι άλλες τί θα ρθούνε!... καλά είναι να παρουσιάζονται και να ακούγονται αυτά τα τραγούδια ξυπνάνε μνήμες και προβληματισμούς...μονιάζουνε τον κόσμο....Όσο για σένα που αυτά φροντίζεις και να μη θέλει κάποιος να σε παινέψει τα έργα σου μονα τους το παίνεμα μαρτυρούνε! Σε έχει παινέψει η φύση!...[ΙΣΒ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή