Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Με τιμές γιορτάστηκε η Επέτειος της Α' Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Στεμνίτσα Γορτυνίας


Ο Δήμος Γορτυνίας και ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Τρικολώνων, με ιδιαίτερες τιμές, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν για άλλη μια χρονιά την επετειακή εκδήλωση για τα 192 χρόνια από την ίδρυση της Α΄ Πελοποννησιακής Γερουσίας στις 26 Μαΐου 1821 και ορισμού ως έδρας της την Στεμνίτσα Γορτυνίας. Από τις 27 Μαίου 1821 έως τα μέσα Ιουνίου 1821, η Στεμνίτσα αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της επαναστατημένης Ελλάδας.







Στην ιστορική Μονή Ζωοδόχου Πηγής όπου συνεδρίαζε η Γερουσία έγινε Θεία Λειτουργία και τελέστηκε Δοξολογία  από τον πρωτοσύγκελο της Ι.Μ.Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Κανάκη πλαισιωμένο από πλειάδα ιερέων, τον δε Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκδότης και μέλος της Ένωσης Ιστορικών Συγγραφέων κ. Β. Σχίζας. Επίσης απεύθυνε χαιρετισμό ο κ. Ψυχογιός, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου  Ι.Μ. Καλτεζών,όπου είχε συγκροτηθεί η Πελοποννησιακή Γερουσία.


Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους: ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Ελευσινιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ε.Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ι. Γιαννόπουλος, ο διοικητής της 4ης Μεραρχίας στρατού, ο υποδιοικητής της 124 Π.Β.Ε Τρίπολης, εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης Αρκαδίας, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Γορτυνίας Μαρίνα Διαμαντοπούλου και Πέτρος Ζούνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Βογιαντζής και Νεκτάριος Μπαρούτσας,  ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Στεμνίτσας Θωμάς Σαρακινιώτης, ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου Τρικολώνων κ. Αθ. Ροϊλός, και ο Αντιδήμαρχος Ιλίου κ. Β.Αυγουλάς, καθώς και ο εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος  Ιλίου κ. Ι.Γκιώνης.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης  έγινε παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην πλατεία της Στεμνίτσας από το χορευτικό συγκρότημα "Αρκαδιανή" και το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου Μικρής Μαντίνειας του Δήμου Καλαμάτας σε μανιάτικους χορούς.
Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Τρικολώνων, στο τέλος της γιορτής, παρέθεσε γεύμα στους προσκεκλημένους επισκέπτες σε ταβέρνα του χωριού. 


























 





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου