Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Πολιτιστικό καλοκαίρι στην Γορτυνία- "100 Πεινασμένα Μυρμήγκια" στην Στεμνίτσα



Η Εκπαιδευτική δράση «100 Πεινασμένα Μυρμήγκια», ένα εργαστήρι εικονογραφημένων ιστοριών για παιδιά δημοτικού—κι όχι μόνον—σχολείου,  οργανώθηκε από το Λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μαθηματικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εντάχθηκε στις πολιτιστικές-εκπαιδευτικές δράσεις του Δήμου Γορτυνίας για τον Αύγουστο του 2013.

Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Σχολής Αργυροχρυσοχοϊας Στεμνίτσας. Στο εργαστήρι εγγράφηκαν 50 συνολικά παιδιά ηλικίας 4 ως 15 χρονών, ενώ τις εργασίες του εργαστηρίου παρακολουθούσαν καθημερινά 30 περίπου παιδιά. Με αφορμή την ανάγνωση συγκεκριμένων βιβλίων εικονογραφημένης παιδικής λογοτεχνίας, τα παιδιά καταπιάστηκαν με συνθετικές εργασίες για θέματα που άπτονται του περιεχομένου των σχολικών αντικειμένων της Γλώσσας, του Εμείς κι ο Κόσμος μας αλλά και των Μαθηματικών, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησαν δικές τους εικονογραφημένες ιστορίες και πόστερ και ομαδικά έργα τέχνης.

Τη δράση υλοποίησαν η Εύη Μπόζαρλη και η Ρωξάνθη Νίκου, φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την επιστημονική επίβλεψη του Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη, Διευθυντή του Εργαστηρίου Μαθηματικής Εκπαίδευσης.












 

  


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου