Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Εκδηλώσεις Δήμου Γορτυνίας- 2ο Φεστιβάλ Μελιού στην Βυτίνα Γορτυνίας

Πραγματοποιήθηκε   με μεγάλη επιτυχία, από την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014 έως την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014, το 2ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στην Βυτίνα Γορτυνίας, που οργάνωσαν ο Δήμος Γορτυνίας και ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας. Το φεστιβάλ περιλάμβανε έκθεση προϊόντων και παράλληλες εκδηλώσεις.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το βράδυ της Παρασκευής 8/8/2014, στην πλατεία της Βυτίνας. Τελέστηκε αγιασμός από τον εφημέριο π. Νικόλαο Ντάβο και την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος και ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού κ. Σταύρος Δημάκος, παρουσία μελών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων πολιτιστικών φορέων και πολλών επισκεπτών.



Το βράδυ του Σαββάτου 9/8/2014 έγινε επίδειξη παραγωγικής διαδικασίας μελιού που επιμελήθηκε ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός και παρουσίαση  πρωτότυπων γεύσεων με συνδυασμούς παραδοσιακών ζυμαρικών με μέλι και τυροκομικών με μέλι από γνωστούς σεφ. Οι παραγωγοί μελισσοκόμοι παράλληλα διέθεταν κεράσματα στο κοινό της έκθεσης όπως λουκουμάδες, τηγανόψωμα, κ.ά.
Ακολούθησε μουσική βραδιά με συγκροτήματα της έντεχνης και ροκ μουσικής.

Την τρίτη μέρα του φεστιβάλ, Κυριακή 10/8/2014, ώρα 11.00 π.μ., πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τριανταφυλλιδείου Κληροδοτήματος ενημερωτική ημερίδα για μελισσοκόμους και καταναλωτές με θέματα που αφορούν την μελισσοκομία, το μέλι, τα χαρακτηριστικά του και την αξία του, τα προβλήματα, τις δυνατότητες ανάπτυξης, κ.ά. Ομιλητές ήταν ο κ. Νικόλαος Εμμανουήλ, καθηγητής εντομολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. και ο Βασίλης Αηδόνης, εκπαιδευτής μελισσοκομίας του ΙΓΕ.  Αν και η προσέλευση κοινού ήταν μικρή, εν τούτοις ήταν πολύ ουσιαστική και ωφέλιμη, όλοι δε παρακολούθησαν με πραγματικό ενδιαφέρον.
Παράλληλα, στο ισόγειο της αίθουσας,  εκτέθηκε ένα μικρό δείγμα από τα έργα όσων είχαν παρακολουθήσει το εικαστικό εργαστήρι του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Γορτυνίας.

Το βράδυ της Κυριακής, το φεστιβάλ έκλεισε με μουσικές εκδηλώσεις στην πλατεία της Βυτίνας, όπου ήταν κατάμεστη από κόσμο. Έγινε μουσική συναυλία του 4ου Έθνικ Φεστιβάλ- παράλληλης εκδήλωσης του τριημέρου στην Βυτίνα με εργαστήρια μουσικής- με έθνικ μουσικές αναφορές στην παράδοση της Αρκαδίας και της Λατινικής Αμερικής.
Ακολούθησε λαϊκό γλέντι μέχρι αργά με τοπικό συγκρότημα της Βυτίνας σε παραδοσιακούς ρυθμούς και τραγούδια.
(Οι φωτογραφίες από τα εγκαίνια είναι του φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνου)



























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου