Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Αθηνών στο Φαράγγι της Γκούρας

Το Σάββατο 27 Οκτώβρη 2012, ο Πεζοπορικός  Όμιλος Αθηνών θα πραγματοποιήσει διάσχιση του Φαραγγιού της Γκούρας στη Γορτυνία, στο τμήμα από το γεφύρι του χωριού Λυκούρεσι ως το γεφύρι του χωριού Λυσσαρέα.
 Ώρα εκκίνησης: 10.00 π.μ.
Τόπος εκκίνησης: Γεφύρι Λυκούρεσι
Μήκος: 6 χιλ.  
Διάρκεια: περίπου 4 ώρες.
Κατηγορία ΒΔ1
Μέλη του Πεζοπορικού Ομίλου Αθηνών είχαν περπατήσει μαζί μας δοκιμαστικά στο τμήμα αυτό του φαραγγιού τον Αύγουστο με σκοπό την καλύτερη οργάνωση της πεζοπορίας(φωτο).
Η εξόρμηση είχε προγραμματιστεί για τις 15 Σεπτέμβρη αλλά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κακοκαιρίας. Ευελπιστούμε ότι οι καιρικές συνθήκες αυτή τη φορά θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση της. Οι εκδρομείς  θα γευματίσουν το μεσημέρι στο χωριό Σέρβου Γορτυνίας.
Σημειωτέον ότι στο χωριό Σέρβου στις 27 Οκτώβρη θα γίνει απόσταξη ρακής ή τσίπουρου με το καθιερωμένο παραδοσιακό τρόπο και θα ακολουθήσει ανάλογη γιορτή.
Η 27η Οκτωβρίου προβλέπεται ως πολύ ενδιαφέρουσα, γι αυτό… «όσοι πιστοί, προσέλθετε!»

5 σχόλια:

  1. 23.10.12 Αξίζουν πολλά παινέματα στους διοργανωτές και σε αυτούς που προσπαθούν να αναδείξουν τις άγνωστες, περίσσιες καλλονές, του φαραγγιού της Γκούρας Γορτυνίας.
    Εύχομαι καλές και ασφαλείς περιηγήσεις.
    Αλλά μαζί με την ευχή, μια χρήσιμη συμβουλή σας δίνω, για να ξεπεραστεί η κρίση.
    Στην είσοδο και έξοδο του φαραγγιού φυτέψετε από ένα καρποφόρο δέντρο, συκιά, καρυδιά, καστανιά, ελιά, κεντρώστε μια αγκορτσιά, τώρα φυτέψετε μια βέργα από ένα κλίμα και γράψετε σε μια πέτρα το όνομά σας!
    Κοντά σε εσάς θα ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι!...
    Του χρόνου του αλλουνού θα βρείτε γλυκούς καρπούς να φάτε!...
    Έτσι και μόνο έτσι νομίζω πως θα ξεπεραστεί και η κρίση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν να μη μας τα λες καλά αγαπητέ Γορτύνιε -ΙΣΒ.
    'Εχεις σπουδάσει εξ' όσων γνωρίζω και Οικονομικές επιστήμες.
    Θα ξεπεραστεί η κρίση αν φυτέψει ο 'Ομιλος της Γκούρας κάποια συκιά, καστανιά, ελιά ή κεντρώσουν μια αγορτσιά ή φυτέψουν κάποιο κλίμα και μερικά χρόνια αυτά καρποφορήσουν και δώσουν μερικά κιλά σύκα, κάστανα, ελιές, αχλάδια ή σταφύλια ?
    'Ελεος ! Αγαπητέ Γορτύνιε.
    Νομίζω ότι θα ήσουν πιό σωστός αν έκανες τεχνοκρατική προσέγγιση και ρώταγες τον Ομιλο της Γκούρας να μας πει πόσα χρήματα έχουν ξοδευτεί μέχρι τώρα για τις μελέτες αξιοποίησης του Φαραγγιού. Αν δεν κάνω λάθος μελέτη είχε γίνει και από τον παλιό Δήμο Ηραίας και τώρα ξαναγίνεται και από το Δήμο Γορτυνίας. Πόσα χρήματα ξοδεύονται για τον εξοπλισμό του Γραφείου του Ομίλου, για τη σηματοδότηση και πόσα ακόμη προβλέπεται να ξοδευτούν για να υλοποιηθούν τα έργα της αξιοποίησης..
    Να ρωτήσεις σε πόσο χρόνο προβλέπεται να αποσβεσθεί αυτή η δαπάνη...
    Το ρωτάω εγώ αντί για σένα και όχι μόνο για δικό μου λογαριασμό...
    Το ρωτάω γιατί θα πρέπει να δοθεί επιτέλους κάποια εξήγηση και στον απλό Ελληνα φορολογούμενο που έχει υποστεί τόσο βάρβαρη φορολογική επιδρομή στο εισόδημα ή στη συντάξή του που ξοδεύονται τα χρήματα που του παίρνουν και τι όφελος μπορεί να προκύψει έστω και μελλοντικά.
    'Εχω και εγώ κάνει σπουδές στα Οικονομικά όπως και εσύ και ο Διαχειριστής του παρόντος ιστολογίου...
    Και σας ερωτώ ακόμη και αν όλα πάνε κατ' ευχή και αρχίσουν να έρχονται για περιήγηση στο φαράγγι της Γούρας εκατοντάδες ή και χιλιάδες αν θέλετε φυσιολάτρες Ελληνες τουρίστες, τι θα οφεληθεί η Εθνική Οικονομία ?
    Εγώ νομίζω σε τίποτε δεν θα οφεληθεί γιατί τα χρήματα φεύγουν από τη μια τσέπη και πηγαίνουν στην άλλη...
    Εκτός και αν μπορέσετε να προσελκύσετε ξένους Τουρίστες, που θα αφήσουν στη χώρα συνάλλαγμα. Μάλλον απίθανο το σενάριο αυτό...

    xridim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πατριώτη Γορτύνιε νάσαι καλά! Έχεις δίκιο πρέπει να φυτέψουμε καρποφόρα δέντρα κυριολεκτικά και μεταφορικά!

    Πατριώτη xridim, δεν θα σχολιάσω το σχόλιο σου, το αφήνω στη κρίση του καθενός! Τον Γορτύνιο όμως τι τον επικρίνεις κάθε φορά που γράφει τις απόψεις του; Κηδεμόνας του είσαι;
    Πατριώτη από την αρχή δεν σου άρεσε αυτή η δραστηριότητα των ανθρώπων για το φαράγγι και την δείχνεις με όλους τους τρόπους! Είμαστε και συγχωριανοί!
    Ας είσαι καλά και εκφράσου όπως επιθυμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό ακριβώς κάνω εκφάζομαι ελεύθερα.
    Ο Γορτύνιος νομίζω ότι θα μπορούσε αν ήθελε να παρέμβει και να υποστηρίξει την άποψή του ότι και αν ενεργήσετε σύμφωνα με την υπόδειξή του θα επιλύσετε την κρίση.
    Μπορεί όμως και να καταλάβαινε ότι εκφάστηκε καθ'υπερβολή και να διόρθωνε το κείμενό του...
    Νομίζω λοιπόν ότι δεν κάνω εγώ τον κηδεμόνα του αλλά εσείς.

    Και εγώ αφήνω στην κρίση του καθενός τη μη απάντησή σας στα συγκεριμένα ερωτήματα που έθεσα.

    Συγχωριανοί είμαστε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να κάνουμε ερωτήσεις για το κόστος και το προσδοκόμενο όφελος από αυτές τις δραστηριότητες.
    Εχουμε αυτό το δικαίωμα και δεν νομίζουμε ότι αυτές οι πληροφορίες θα πρέπει να διαχειρίζονται ως άκρως εμπιστευτικές και απόρρητες.
    Εγώ αν και είμαι Γορτύνιος δεν βλέπω το θέμα με τόσο στενά τοπικιστικά κριτήρια.
    Το κάθε Ευρώ που ξοδεύεται αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο θα πρέπει να ξέρουμε γιατί ξοδεύεται και πόσο παραγωγική θα μπορούσε να είναι η επένδυσή του.
    Και εδώ μιλάμε για δαπάνες που υπερβαίνουν τις 20.000 Ευρώ και έπεται η συνέχεια. Αν κάνω λάθος στα νούμερα μπορείτε να με διορθώσετε.

    xridim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι μας νομίζω, ότι καλόπιστα, ελεύθερα, σχολιάζουμε τα γραφόμενα, και από αυτά παίρνουμε και δίνουμε ευπρεπώς, σήματα, μηνύματα, τα λοιπά δεν νομίζω ότι αρμόζουν και κάποιες λεξούλες ας απαλειφθούν.
    Το να φυτευτεί όμως ένα δέντρο, από το τίποτα, καλό θα είναι.
    Όχι βέβαια ότι θα ξεπεραστεί από τα δέντρα της Γκούρας Γορτυνίας και η οικονομική κρίση…
    Η κρίση, κατά την κρίση μου είναι πρωτίστως ηθική…
    [Κρίση θεσμών και αξιών].
    Το τι φταίει και πως μπορούμε να προστατευτούμε να μη πεινάσουμε, με σκωπτικό ύφος έχω γράψει, στα διηγήματα μου, το νοικοκυριό, πάμε να το γράψουμε, ορμήνιες, και αλλού.
    Το ότι κάθε δαπάνη στην κρίση πρέπει να πιάνει τόπο αυτό είναι σαφές, και καλό είναι να δημοσιοποιούνται, αν δεν δημοσιοποιούνται.
    Κάποιες φορές στην οικονομία γίνονται και δαπάνες οι οποίες έχουν σκοπούς, κοινωνικούς, δηλαδή μεταβίβασης οικονομικής δύναμης μη παραγωγική, καταναλωτική, στον πρώτο κύκλο, προς βοήθεια των αδύναμων,{ για τον άρτο του λαού βλ.πάμε να το γράψουμε}, παραγωγική στον δεύτερο κλπ δημιουργία, κίνηση αγοράς…
    Εκτός αν έχουν τα πάντα… Τότε μολύνθηκε και το άλας!...
    Το ότι σε εποχές κρίσεων, πρώτα πρέπει να διασφαλίζουμε τον άρτο του λαού, είναι σαφές.
    Εάν όλοι μας όμως, οι δυνάμενοι να φυτέψουμε από ένα δέντρο και όλοι μας έχουμε από μία κατσίκα και εάν τα επιδόματα ανεργία είχαν μετατραπεί σε επίδομα χειροτεχνίας, ώστε ο κάθε άνεργος να κάνει το κάτι τις, για να πάρει το επίδομα του, θα υπήρχε παραγωγή, έστω μικρή και δεν θα μάθαινε ο καθένας μας, να είναι τεμπέλης, με μία φραπεδιά στο χέρι.
    Βέβαια καθοδήγηση θέλει ο λαός στα αγνάρια των ηγετών να περπατάει.
    Αλλά αυτοί που είναι;… Μη τους είδατε;… Μήπως τους πάτησε το τρένο;..
    Αν, ΟΧΙ…
    Τότε ας ηγηθούνε του λαού, καρποφόρα δέντρα σε όλους τους τομείς να φυτέψουν… «Φύτεψε συκιά για την κοιλιά σου και καρυδιά για τα παιδιά σου!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή