Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Δημητσάνα ο νεoς προορισμός των πολιτιστικών οδοιπορικών Geo Routes



Μετά την τριήμερη περιήγηση των GeoRoutes στη Δημητσάνα από 12-14 Οκτώβρη 2012, υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας εξέδωσαν το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

Δελτίο Τύπου GeoRoutes
Δημητσάνα ο νεoς προορισμός των πολιτιστικών οδοιπορικών Geo Routes, υπό την Αιγίδα της ΕΕΕ για την UNESCO και επίσημη πρώτη επίσκεψη από μέλη της ΕΑΣΕ
Η Δημητσάνα που εντάχθηκε πρόσφατα στο δίκτυο των επιλεγμένων πολιτιστικών οδοιπορικών για την Ελλάδα ‘Geo Routes & Aegean Routes’ www.geo-routes.com υπό την αιγίδα της ΕΕΕ για την UNESCO, άνοιξε τις πύλες της και υποδέχθηκε από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου 2012 το πρώτο οδοιπορικό στην πόλη, στο οποίο συμμετείχε σημαντικός αριθμός μελών της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).
Η ομορφιά της Δημητσάνας που αποτελεί διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό, τα εξαιρετικού ενδιαφέροντος πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία, οι άνθρωποι αλλά και τα σημαντικά αξιοθέατα, λειτούργησαν καταλυτικά για τους συμμετέχοντες στο οδοιπορικό, οι οποίοι με τις εμπειρίες που αποκόμισαν εκδήλωσαν ενδιαφέρον να υποστηρίξουν περαιτέρω την ανάδειξη του τόπου.
Στο σύγχρονο Διασυνεδριακό Κέντρο Δημητσάνας με θέα στη χαράδρα του Λούσιου ποταμού, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κος Ι.Γιαννόπουλος μίλησε για την ομορφιά του τόπου, την αρχιτεκτονική, τα μονοπάτια, τα θρησκευτικά μνημεία, τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα και αναφέρθηκε στη γεωγραφία και μορφολογία του Δήμου.
Η ιστορικός κα Ι.Γιανναροπούλου, μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης Δημητσάνας και Γενική Γραμματέας της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών, υποδέχθηκε τους καλεσμένους στην ιστορική Βιβλιοθήκη, με διάλεξη γύρω από τον ρόλο που διαδραμάτισε η πόλη στην απελευθέρωση του Έθνους και για τα ιστορικά κειμήλια που φυλάσσονται εκεί.
Στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, το κόσμημα της πόλης, η αρχαιολόγος-μουσειολόγος και υπεύθυνη των μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Πειραιώς κα Έ.Βλάχου, παρουσίασε τις δράσεις του Ιδρύματος και ανέλυσε εμπεριστατωμένα τη χρηστικότητα κάθε χώρου στο μουσείο.
Ο Ηγούμενος της Μονής Αιμυαλών κος Δαμασκηνός, μύησε τους επισκέπτες τόσο στην καθημερινή μοναστική ζωή, στις σπουδαίες μονές που περιβάλλουν τη Δημητσάνα, όσο και στην ιστορία του ‘κρυφού σχολειού’.
Το οδοιπορικό στη Δημητσάνα περιελάμβανε διάφορες θεματικές ενότητες όπως γαστρονομία, διαμονές σε επιλεγμένους ξενώνες και άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία, όπου ξεχώρισε και συγκέντρωσε την προσοχή όλων η αφήγηση της προφορικής ιστορίας της πόλης από τον 82χρονο κ. Σπ.Σεργόπουλο.
Η Chevrolet Hellas, χορηγός οχημάτων των Geo Routes, παρείχε το μεγάλο SUV Captiva 2.4lt προκειμένου να μεταφέρει το πενταμελές κινηματογραφικό συνεργείο που κάλυπτε το οδοιπορικό, για τη δημιουργία του κατάλληλου οπτικοακουστικού υλικού για τη Δημητσάνα.
Ο επικεφαλής των Geo Routes κος Γιάννης Μπαλακάκης, σε στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Γορτυνίας επεξεργάζονται τις συνισταμένες της ενδυνάμωσης της πολιτιστικής ταυτότητας του προορισμού.
Το πρόγραμμα των Geo Routes στη Δημητσάνα θα είναι διάρκειας 3 ημερών, και θα περιλαμβάνει την Βιβλιοθήκη, το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, μία τετράωρη περιπατητική εμπειρία στις Μονές Φιλοσόφου- Κρυφό Σχολειό και Προδρόμου, την Αρχαία Γόρτυνα, την προφορική αφήγηση της ιστορίας της πόλης και ιδιαίτερες γαστρονομικές απολαύσεις.
Πληροφορίες:
Κα Μάγκου Χριστίνα
Υπεύθυνη Συντονισμού Geo & Aegean Routes
info@geo-routes.com - www.geo-routes.com
Τηλ. 210 2845980-2
Fax. 210 2845983

5 σχόλια:

  1. Kαλησπέρα αγαπητή μου Μαρίνα.
    Μπράβο σε όλους σας για την διοργάνωση αυτής της πολύ σπουδαίας εκδήλωσης. Συνεχίστε να δείχνεται σε όλους τις ομορφιές και τον πολιτισμό της πατρίδας μας. Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η Ελλάδα χρειάζεται την αγάπη των παιδιών της.
    Νάσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΄Εχω περιδιαβεί τη Δημητσάνα και είναι πάρα πολύ αξιόλογες οι φυσικές και πολιτιστικές ομορφιές της.

    ΥΓ. Υπέροχη η φωτογραφία της προμετωπίδας του blog σου Μαρίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Ντένη, ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Ναι, αυτό κάνουμε! Αγαπάμε και προβάλουμε το τόπο μας, όπως κάνεις και εσύ μέσα από το ιστολόγιο σου. Κάθε τόπος της πατρίδας μας είναι μοναδικός και έχει τις δικές του χάρες....και η Ελλάδα ολόκληρη έχει όλες τις χάρες!! Νάσαι καλά!!

    Φίλε Ευρυτάνα, χαίρομαι που έχεις περιδιαβεί τη Δημητσάνα! Έλα ξανά να σε ξεναγήσουμε στη Δημητσάνα και όχι μόνο. Είσαι και εσύ ορεινός ...από μια περιοχή της Ελλάδας με άπειρες ομορφιές!
    Καλό Σαββατοκύριακο! Καλές διαδρομές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόλις χθες ολοκλήρωσε μια 3ήμερη επίσκεψη ο γιός μου στα μέρη σας.
    Δημητσάνα, Στεμνίτσα,μουσείο υδροκίνησης, σχολή αργυροχρυσοχοίας, και τα γύρω μέρη..΄Εμεινε ενθουσιασμένος και με προέτρεψε να σας επισκεφτώ οπωσδήποτε!
    Θα το προσπαθήσω το συντομότερο!
    Καλή σου μέρα Μαρίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Ντίνα! Χαίρομαι που ο γιος σου πέρασε καλά! Ετοίμασε τη φωτογραφική σου μηχανή και έλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή