Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Βαλσαμόχορτο

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Του δειλινού τα χρώματα

Σέρβου Γορτυνίας! 8/11/2012. Τα φθινοπωρινά χρώματα βασιλεύουν μέσα κι έξω από το χωριό. Όταν έρχεται το δειλινό, προστίθενται τα χρώματα του ηλιοβασίλεματος και η ποικιλλία των χρωμάτων αυξάνεται. Η φύση παίρνει όψη μαγική και ονειρεμένη.
Ένας απογευματινός περίπατος είναι ότι πρέπει για να απολαύσει κανείς αυτή την πανδαισία των χρωμάτων της φύσης. 
Ζεστά ρούχα, γιατί το κρύο είναι πλέον δυνατό, φωτογραφική μηχανή και....φύγαμε!

Από "του γιατρού τη βρύση" με θέα προς τη Δύση!  Έχει ακόμα "μια ώρα ήλιο", που 'λέγαν οι παλιοί.
Ο ήλιος είναι πάνω από το Ιόνιο Πέλαγος και οι ακτίνες του λαμποκοπούν στα νερά της θάλασσας,
 ανοικτά της Ζαχάρως Ηλείας! Φθινοπωρινή εικόνα στο "Σουλινάρι". Πηγή και χώρος αναψυχής της νεολαίας το καλοκαίρι!Λίγο πριν την είσοδο του χωριού. Ατενίζοντας στο βάθος τον Αρτοζήνο!
Διακρίνεται το ¨Τσιούμπι" και ο Αγιοθανάσης!Από τη βρυσούλα στου "Μπουλούτσου" βλέπουμε τα τελευταία  σπίτια στη "Ραχούλα" και το βλέμμα μας φτάνει μέχρι τη κορφή του "Χαλασμένου Βουνού".
Ο ήλιος έχει χαμηλώσει πολύ και "λούζει" με χρώματα τη φύση.Καφέ, πορτοκαλί, κίτρινο και χρυσό....όλα μαζί τα χρώματα στα φύλλα του πλατάνου!Από τη "Γαϊδουροκυλίστρα" προς τη ράχη  ¨Κρεββατά".


Από τη "Γαϊδουροκυλίστρα" με θέα προς το χωριό Λυκούρεσι που ξεχωρίζει ανάμεσα στις πολύχρωμες πλαγιές. Το βλέμμα χάνεται έως το "Χαλασμένο Βουνό".


Η αχλαδιά στην άκρη του δρόμου με φθινοπωρινή όψη.Σιγά-σιγά τα βήματα μας οδήγησαν στο ξωκλήσι του Αγίου Νεκταρίου! ....και ξαφνικά ήρθε στο νού ότι ήταν παραμονή της εορτής του! Δεν ήταν σχεδιασμένο...ήταν τυχαίο!
Ο μικρός ναός με την μικρή καμπάνα, στην άκρη της πλαγιάς, παίρνει όψη επιβλητική με φόντο το ηλιοβασίλεμα!Στο πλάι του ναού οι καστανιές χρωματίζονται με έντονα χρώματα..... Από τον Άγιο Νεκτάριο κοιτάζοντας δυτικά προς τη "Φρατζινέτα", όπου φαίνεται ο δρόμος προς το χωριό Αράπηδες. Ένας μέλεος ξεχωρίζει στη ρεματιά με το ωραιότατο μωβ χρώμα του.


 Και ξανά τα βλέμματα προς νότια! Κάθε λεπτό που περνάει τα χρώματα αλλάζουν, ανάλογα με τη θέση του ήλιου λίγο πριν τη δύση του!


Ο ήλιος "ακουμπά" στα νερά του Ιονίου Πελάγους. Το κρύο είναι έντονο! Καιρός για την επιστροφή!Το εικονοστάσι στου "Ιθη" με φόντο τον ορίζοντα της δύσης.


Η επιστροφή γίνεται από το δρόμο του πάνω χωριού και η στάση στη πηγή "Δημοκοίτης" είναι απαραίτητη.


Άποψη του χωριού από δυτικά. Η λήψη είναι από τον "Δημοκοίτη".


Το σκοτάδι πέφτει, το κρύο ανατριχιάζει  και το μονοπάτι με τα πεσμένα φύλλα οδηγεί στην θαλπωρή του σπιτιού.


Μια τελευταία λήψη! Από ψηλότερα η πλατεία και η εκκλησία της Παναγίας μετά τον Εσπερινό!


Σημ.:  Ελπίζω να κατατοπίστηκαν οι αναγνώστες, ειδικά οι καταγόμενοι από Σέρβου που μου ζήτησαν να περιγράφω τις εικόνες που παρουσιάζω. Τους ευχαριστώ!

Θα ακολουθήσουν και άλλες φθινοπωρινές εικόνες σε επόμενες αναρτήσεις....3 σχόλια:

 1. Πολύ καλή δουλειά κάνεις, με τις φωτογραφίες που το δείλι των τοπίων του χωριού μας Σέρβου που προβάλεις, που το αγαπά και το ξέρεις καλά που και αυτό, πολύ σε αγαπάει.
  Αλλά αυτές και άλλες που έχεις την δυνατότητες τρανές μεγάλες, πρέπει και επιβάλλεται και στην ιστοσελίδα του συνδέσμου ευπρεπώς , όπως του πρέπει και τους πρέπει, να αναρτήσεις.
  Και θα προσφέρεις υπηρεσίες καλές κοντά στις άλλες, και την ανά τον κόσμο ευχαρίστηση, την αγαλλίαση των πολλών!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα συμφωνήσω με τον πατριώτη ΙΣΒ για τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες της Μαρίνας Διαμαντοπούλου-Τρουπή, για το χωριό μας Σέρβου.
  Η Μαρίνα, που ως αντιδήμαρχος του Δήμου Ηραίας, μένει στο χωριό με το σύζυγό της Νίκο,αναμφισβήτητα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην περιοχή και ιδίως στους λίγους μόνιμους κατοίκους του χωριού.
  Εκείνο που μου προκαλεί εντύπωση και απορία είναιαυτό που επισημαίνει και ο ΙΣΒ.
  Γιατί ο Σύνδεσμος του χωριού μας δεν εκμεταλεύεται αυτή την "φωτογραφική προσφορά" της Μαρίνας και δεν συνδέει τη δική της ιστοσελίδα με την ιστοσελίδα του Συνδέσμου servou.gr, (θα μπορούσαν π.χ. να βάλουν στην πρώτη σελίδα ένα τίτλο "Πρόσφατες φωτογραφίες του χωριού από τη Μαρίνα Διαμαντοπούλου) ώστε όλοι οι επισκέπτες αυτής της ιστοσελίδας να μπορούν να απολαύσουν τις απίθανες φωτογραφίες του χωριού, εν έτει 2012.
  Υπάρχει λόγος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νομίζω Servu.xim ο καλύτερος τρόπος δεν είναι ο προτεινόμενος,να γίνει σύνδεσμος προς το ωραίο ιστολόγιο της Μαρίνας, αλλά να εκχωρηθούν αυτές οι θαυμάσιες φωτογραφίες, στην ιστοσελίδα του συνδέσμου του χωριού μας, χωρίς να υπάρχει περιορισμός, όροι, κωλύματα στην χρήση τους από τους άλλους, Bloog, istoselides, αρθρογράφους. Να έχουν την ίδια συμπεριφορά και μεταχείριση στην χρήση τους όπως είναι τα άλμπουμ τα δικά σου και των άλλων και για να προβάλλεται η περιοχή μας το χωριό μας δια των ωραίων αυτών φωτογραφιών σε όσο το δυνατό περισσότερα σημεία, ιστολόγια, blog, και άρθρα.
  Αυτό επιδιώκουμε…
  Όμως οι προτάσεις μας ωφελούν, δεν βλάπτουν.
  Αλλά θα μας ειπεί κανείς ότι λογαριάζουμε χωρίς τους ξενοδόχους...
  {Την Μαρίνα και τους διαχειριστές της ιστοσελίδας}
  Που ίσως έχουν κάτι καλύτερο στο νου τους. Μακάρι!...

  ΑπάντησηΔιαγραφή