Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Νέες διακρίσεις στους σπουδαστές και τους καθηγητές της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας


1ο βραβείο Helexpo-Θεσσαλονίκη
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας  Ιωάννης Γιαννόπουλος, συγχαίρει για άλλη μια φορά τους μαθητές και τους καθηγητές της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας του Δήμου Γορτυνίας για τις συνεχείς διακρίσεις των έργων τους στις εκθέσεις κοσμήματος τόσο της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού.
Μετά την πολυβραβευμένη συμμετοχή στον 23ο  Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, στην ετήσια έκθεση  «Κosmima» της Helexpo στη Θεσσαλονίκη, ακολούθησε η μεγάλη διάκριση στον διεθνή διαγωνισμό «Young Designer’s Corner», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της γνωστής διεθνούς εμπορικής έκθεσης του Μονάχου Gemworld Munich-The Munich Show,  όπου  3 από τους μαθητές της Σχολής, η Σοφία Κονδύλη, ο Ηλίας Πεσματζόγλου και ο Παναγιώτης Πορφύρης,  βρέθηκαν στους 8 πρώτους και τα έργα τους παρουσιάστηκαν στην έκθεση. Στον τελικό του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στις 26-28 Οκτωβρίου 2012 το έργο του μαθητή Παναγιώτη  Πορφύρη κατέκτησε την 3η θέση.
Όλες οι επιτυχίες και οι διακρίσεις της σχολής, μαρτυρούν το ταλέντο και την πρόοδο των μαθητών, όπως επίσης την τεράστια δουλειά των καθηγητών που γίνεται με αγάπη και μεράκι. Η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας (ΕΠΑΣ) Στεμνίτσας έχει ανοδική πορεία με αυξανόμενο αριθμό μαθητών και μεγάλο αριθμό διακρίσεων. Αποτελεί ένα κόσμημα για τη Γορτυνία.
Ο Δήμος Γορτυνίας, με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου επιβράβευσε τις επιτυχίες της σχολής, έχει εγκρίνει την επέκταση των εργαστηρίων, στηρίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της και –μαζί με τη διεύθυνση της σχολής- σχεδιάζει πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση και περαιτέρω προβολή της.
Γραφείο Τύπου 
Δήμου Γορτυνίας


To 3ο βραβείο, έργο του μαθητή της Σχολής  Παναγιώτη Πορφύρη, στον διεθνή διαγωνισμό «Young Designer’s Corner», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της γνωστής διεθνούς εμπορικής έκθεσης του Μονάχου Gemworld Munich-The Munich Show.


 Ο βραβευμένος Παναγιώτης Πορφύρης με το έργο του



 Το έργο του Ηλία Πεσμαζόγλου μέσα στα οκτώ πρώτα έργα του διεθνή διαγωνισμού «Young Designer’s Corner», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της γνωστής διεθνούς εμπορικής έκθεσης του Μονάχου Gemworld Munich-The Munich Show.


 Το έργο της Σοφίας Κονδύλη μέσα στα οκτώ πρώτα έργα του διεθνή διαγωνισμού «Young Designer’s Corner», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της γνωστής διεθνούς εμπορικής έκθεσης του Μονάχου Gemworld Munich-The Munich Show.



  Στιγμιότυπο από την απονομή των βραβείων στην Θεσσαλονίκη

 
                   Ακολουθεί  το Δελτίο Τύπου της Σχολής   Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας

Με σημαντικές διακρίσεις ξεκίνησε φέτος η σχολική χρονιά για τη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας και τους μαθητές της.
Τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 23ου  Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, στα πλαίσια της ετήσιας έκθεσης  «Κosmima» της Helexpo, τη Θεσσαλονίκη, όπου διακρίθηκαν 4 μαθήτριες κερδίζοντας και τα 3 πρώτα βραβεία (Αμάντα Πάτση, Κατερίνα Πέτρου, Κωνσταντίνα Κατσιμπίρη) αλλά και τον 2ο έπαινο (Όλγα Αλεξοπούλου).
Τον Οκτώβριο ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 8 φιναλίστ στον διεθνή διαγωνισμό «Young Designers Corner», που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της γνωστής διεθνούς εμπορικής έκθεσης του Μονάχου Gemworld Munich-The Munich Show, , όπου προκρίθηκαν 3 από τους μαθητές της Σχολής. Πρόκειται για τους μαθητές Σοφία Κονδύλη, Ηλία Πεσματζόγλου και Παναγιώτη Πορφύρη, οι οποίοι βρέθηκαν στην έκθεση του Μονάχου από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου 2012 και,  διαγωνιζόμενοι με άλλους 5 συναδέλφους τους από τη Γερμανία και την Ιταλία, συμμετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού παρουσιάζοντας τα έργα τους. Από τη διαδικασία αυτή διακρίθηκε το έργο του Παναγιώτη Πορφύρη, ο οποίος και κατέκτησε το 3ο βραβείο του διαγωνισμού.  
Η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας συγχαίρει τους μαθητές της για τις επιτυχίες τους και με την ευκαιρία αυτή ευχαριστεί βαθύτατα όλους αυτούς που ευαισθητοποιήθηκαν στο κάλεσμα της και με τις ευγενικές τους χορηγίες βοήθησαν στην συμμετοχή των μαθητών στις παραπάνω δραστηριότητες. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τον Δήμο Γορτυνίας (για την οικονομική παροχή 2.000€) και τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Τρικολώνων (για τη χορηγία 500€) που συνέβαλαν έτσι ώστε να παρευρεθούν οι μαθητές της Σχολής στη Θεσσαλονίκη κατά την απονομή των βραβείων της Helexpo στις 14-10-2012. Επίσης τον κ. Μαρτίνο Αθανάσιο (για χορηγία 2.000€) και τον κ. Αγγελόπουλο Κωνσταντίνο (για χορηγία 500€) που έκαναν πραγματικότητα τη μετάβαση και τη διαμονή των μαθητών αλλά και των συνοδών τους στο Μόναχο για την τελική φάση του διαγωνισμού στις 27-10-2012. Με την ευκαιρία αυτή η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει και το Ίδρυμα Χρ.-Β. Ρούνιου που υποστηρίζει μόνιμα τη Σχολή, και ειδικά στην παρούσα εποχή όπου ο αριθμός των μαθητών και οι ανάγκες της σε εξοπλισμό έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.


 

2 σχόλια: