Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Βαλσαμόχορτο

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

194η Επέτειος της Α΄ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Στεμνίτσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), με την συνεργασία των τοπικών και πολιτιστικών φορέων της Στεμνίτσας θα τιμήσουν την 194η Επέτειο της Α΄ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην επετειακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 στην Στεμνίτσα Γορτυνίας.

Η Α’ Πελοποννησιακή Γερουσία συγκροτήθηκε στις 26 Μαΐου 1821 στην Ι.Μ. Καλτεζών Αρκαδίας και αποτέλεσε τη πρώτη Διοίκηση των επαναστατημένων Ελλήνων.
 Έδρα της Γερουσίας ορίσθηκε η Στεμνίτσα και την άλλη μέρα, στις 27 Μαΐου 1821 συνεδρίασε στην Ι.Μ. Χρυσοπηγής Στεμνίτσας, η οποία αποτέλεσε για λίγες μέρες την έδρα της πρώτης διοίκησης της απελευθερωμένης Ελλάδας.
 
Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει:
7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της  Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής

10.00 π.μ. Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γόρτυνος και   Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία

10.20 π.μ. Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Δημήτρη Στράνη, Καθηγητή Δημοσίου Δικαίου και Διοικητικής Επιστήμης Α.Ε.Ι Πειραιά Τ.Τ. Εντεταλμένο  Διδάσκοντα Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δικηγόρο παρ' Αρείω Πάγω  και Συμβούλιο της Επικρατείας

11.20 πμ. Δημοτικοί χοροί στη πλατεία της Στεμνίτσας από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυτίνας «Κων/νος Παπαρρηγόπουλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου