Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Έναρξη εργασιών της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Αρκαδίας για το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ για απόρους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έναρξη εργασιών της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ)

Την Πέμπτη 18-6-2015 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τριπόλεως έγινε έναρξη εργασιών της Κοινωνικής Σύμπραξης για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας. Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι εκπρόσωποι των Εταίρων και Συνεργατών της Κοινωνικής Σύμπραξης ως ακολούθως:
Από την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, ο ιερέας Ιωάννης Σουρλίγκας,
Από την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ο πατήρ Ευμένιος Κοϊνάκης,
Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου- Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, η Δ/ντρια Κοινωνικής Μέριμνας κα Αγγελική Πουλοπούλου και η Κοινωνική Λειτουργός κα Δήμητρα Παπούλια,
Από το Δήμο Τρίπολης που είναι ο επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Αρκαδίας, ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Παυλής και η Δ/ντρια Προγραμματισμού κα Αικατερίνη Σιάμπου και ο κ. Δημήτριος Λύρας στέλεχος της Δ/νσης Προγραμματισμού,
Από το Δήμος Β. Κυνουρίας, ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Μαντάς και η Υπεύθυνη του Τμήματος Πρόνοιας κα Βίκυ Μποβολανέα
Από το Δήμο Γορτυνίας η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κα Μαρίνα Διαμαντοπούλου,
Από το Δήμο Μεγαλόπολης, ο Δήμαρχος κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Ανδρέας Δούκουρης, η Δ/ντρια του ΝΠΔΔ κα Χριστίνα Τσίρη και η Ειδική Συνεργάτης κα Ευαγγελία Μπάρλα,
Από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αρκαδίας ΑΝΕΛΙΞΗ, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Αντιδήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτριος Βόσνος,
Από το Σύλλογο ΑΜΕΑ Αρκαδίας, ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Καραλής και ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Παρασκευόπουλος,
Από το Σύλλογο Πολυτέκνων Αρκαδίας, ο κ. Μανιατάς Δημήτριος Γεν. Γραμματέας και ο κ. Νεκτάριος Σιάμπος Ταμίας,
Από το Σύλλογο Τριών Τέκνων Τρίπολης & Όμορων Δήμων, ο Πρόεδρος κ. Κων/νος Καμπούρος,
Από το Σύλλογο Τριτέκνων Μεγαλοπόλεως & Γόρτυνος «Ο ΑΡΚΑΣ», εκπρόσωπος ο κ. Νικόλαος Αποστολόπουλος,
Από το Ίδρυμα Επαμεινώνδα Βοσυνιώτη, η Δ/ντρια κα Δήμητρα Κοσμοπούλου,
Στην Κοινωνική Σύμπραξη συμμετέχει και ο Δήμος Ν. Κυνουρίας. Ο Δήμαρχος κ Χαράλαμπος Λυσίκατος, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του. Επίσης στην Σύμπραξη συμμετέχουν  Το χαμόγελο του παιδιού και ο Σύλλογος Νεφροπαθών Αρκαδίας οι οποίοι απουσίαζαν λόγω άλλων υποχρεώσεων.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα εξής:
•    Υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της Κοινωνικής Σύμπραξης από τους Εταίρους για την υλοποίηση του Προγράμματος
•    Τρόποι και ενέργειες των Εταίρων ώστε το Πρόγραμμα να έχει τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα, ώστε η ενημέρωση να διαχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο και οι δυνητικά ωφελούμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις υπαγωγής.
•    Τρόποι υποβοήθησης των ωφελουμένων από την Κοινωνική Σύμπραξη, για την υποβολή της αίτησης τους,
•    Προβλήματα και αδυναμίες του Προγράμματος

Το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), στηρίζει τις δράσεις των χωρών της ΕΕ για παροχή υλικής βοήθειας στους απόρους. Η υλική αυτή βοήθεια συνίσταται στη διανομή τροφίμων, ρουχισμού και άλλων αναγκαίων ειδών ατομικής χρήσης, η οποία όμως συνοδεύεται και από μέτρα κοινωνικής ένταξης, όπως καθοδήγηση και στήριξη για να μπορέσουν τα άτομα αυτά να βγουν από τη φτώχεια. Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι άτομα και οι οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Σύμφωνα με την αριθμ. 25416/1618/05-06-2015 Πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι αιτήσεις των δυνητικά ωφελουμένων για την υπαγωγή τους στο Πρόγραμμα ξεκινά την 1η Ιουλίου και τελειώνει την 31η  Ιουλίου 2015. Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση της Κοινωνικής Σύμπραξη ΠΕ Αρκαδίας που περιγράφει αναλυτικά την διαδικασία υποβολής αιτήσεων και τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου