Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις εγκαινίων του Menalon Trail στην Γορτυνία

Εικόνες από την Στεμνίτσα του Δήμου Γορτυνίας, όπου την Κυριακή 31 Μαΐου 2015, έγιναν τα εγκαίνια του μονοπατιού Menalon Trail, του πρώτου μονοπατιού στην Ελλάδα που πήρε ευρωπαϊκή πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπόρων.
Το Menalon Trail διέρχεται από Στεμνίτσα, Φαράγγι Λούσιου, Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο, Λαγκάδια.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 30,31/5 και 1/6/2015 σε όλα τα χωριά από τα οποία διέρχεται το μονοπάτι. Το εγχείρημα ήταν μια πρωτοβουλία ομάδας εθελοντών με συντονιστή τον οικονομολόγο κ. Γιάννη Λαγό  από την Στεμνίτσα Γορτυνίας, με την τεχνική καθοδήγηση του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων (ΣΑΟΟ), προετοιμασίας 10 μηνών και την υποστήριξη από τα αρχικά βήματα  του Δήμου Γορτυνίας.
Επίσης την σοβαρή αυτή προσπάθεια για τον τουρισμό της περιοχής στήριξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου,  ενώ οι εκδηλώσεις των εγκαινίων έγιναν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.
Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν πεζοπορίες, μουσικά συγκροτήματα, τοπικά κεράσματα, παραδοσιακά δρώμενα στην εξοχή, κ.λ.π.

 
Παρέστησαν εκπρόσωποι του Δήμου Γορτυνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διαφόρων πολιτιστικών  και τοπικών φορέων, μέσων ενημέρωσης καθώς και πολλοί εθελοντές της δράσης.
Με την πιστοποίηση του μονοπατιού, οι λάτρεις της πεζοπορίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία  να περιηγηθούν στους τόπους του Μαινάλου στην Γορτυνία, μέσα στο απαράμιλλο αρκαδικό τοπίο που ενέπνευσε τον αρκαδισμό στην Ευρώπη! Στις μέρες μας, ξανά οι φυσιολάτρες της Ευρώπης θα περπατήσουν στην παρθένα φύση της Αρκαδίας και θα αφουγκραστούν τους ήχους του Πάνα στις πλαγιές και στα φαράγγια! Η υλοποίηση ενός οράματος για τον τουρισμό που συμβάλει στην οικoνομική τόνωση της περιοχής!

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την Στεμνίτσα και την Βυτίνα, μικρό δείγμα από τις πολλές εικόνες που ξεδιπλώθηκαν όλο το τριήμερο.
 Στεμνίτσα Γορτυνίας
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος μιλά στα ΜΜΕ για το μονοπάτι Menalon Trail


Στεμνίτσα Γορτυνίας...λίγο πριν τα εγκαίνια, με τις κυρίες από την Δημητσάνα, έτοιμες για πεζοπορία, τον αντιδήμαρχο Γορτυνίας κ.Χαρ. Μπαξεβάνο, τον Περιφ.Σύμβουλο κ.Γιαν. Κατσίρη, την πολιτευτή κ.Εύη Τατούλη, τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Τρυφ. Γόντικα, τον πρόεδρο ένωσης ξενοδόχων Αρκαδίας και πρόεδρο Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κώστα Μαρινάκο.


Χαρές και χαμόγελα!


Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος


Η πολιτευτής κ. Εύη Τατούλη παρουσίασε την τελετή


Ο κ. Γιάννης Λαγός, οικονομολόγος, εμπνευστής της ιδέας και συντονιστής των εθελοντών,
καταγόμενος από την Στεμνίτσα!


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων (ΣΑΟΟ) κ. Νικόλαος Δέδες


Η Αντιπεριφερειάρχης  κ. Κωνσταντίνα  Νικολάκου


Η Δανή πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ευρωπαίων Πεζοπόρων κ. Lis Nielsen


Το πιστοποιητικό για το μονοπάτι Menalon Trail παραλαμβάνει από την κ. Lis Nielsen
Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος. Μαζί του, η Αντιπεριφερειάρχης  κ. Κωνσταντίνα  Νικολάκου, ο κ. Γιάννης Λαγός και ο κ. Νίκος Δέδες.


Και ο χάρτης!


Τιμητικά βραβεία στους εθελοντές!





Ο παρουσιαστής του Travel Channel  κύριος  Jonathan Phang,  μίλησε για Αρκαδία με πολύ ενθουσιασμό!
κατέγραψε - www.kalimera-arkadia.gr





Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βυτίνας "Κων. Παπαρηγόπουλος" χόρεψε τοπικούς παραδοσιακούς  χορούς






Η ηλικιωμένη κυρία δεν άντεξε στον πειρασμό και έσυρε πρώτη το χορό!


Βυτίνα Γορτυνίας
Η εκδήλωση στην Βυτίνα είχε άλλα χαρακτηριστικά, πιο κοντά στην φύση. Οι πεζοπόροι που έφτασαν εκεί αντίκρισαν ένα βουκολικό σκηνικό στα αλώνια της Βυτίνας με φλογέρες, πρόβατα, άλογα, καζάνια με βραστό, μπάλες άχυρου ως καθίσματα και τραπέζια. Παντού οι εθελοντές έκαναν το θαύμα τους!
Οι εθελοντές έστησαν το εξαιρετικό σκηνικό και οργάνωσαν  το κέρασμα στους πεζοπόρους,  το οποίο ήταν προσφορά του Συλλόγου Επαγγελματιών Βυτίνας και ιδιωτών.


 










 Ο Όμιλος Κυριών Βυτίνας πρωτοστατεί στα πολιτιστικά δρώμενα της Βυτίνας
και όχι μόνο με πολύ αγάπη και μεράκι!
Στην εκδήλωση είχε αναλάβει το σερβίρισμα






 Τραπέζι εξοχικό με απλά πράγματα





  Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος με εκπροσώπους του Συλλόγου Επαγγελματιών Βυτίνας, κ. Γιώργο Κουρεμένο και Τάσο Νικολόπουλο  και επισκέπτες.
 

 Στο αλώνι, όλη μια παρέα δίπλα από τα καζάνια που βράζουν το κρέας, ενώ απολαμβάνουν την μουσική της φλογέρας που ακούγεται από τον απέναντι λόφο.











 Οι πεζοπόροι φτάνουν από την Ελάτη.
 

 Τοπικό παραδοσιακό συγκρότημα νέων ανθρώπων προσφέρει στους επισκέπτες γλυκόλαλους ήχους 
όπως ο Πάνας!











 Απολαμβάνουν και τα πρόβατα


 Ο Σύλλογος Προστασίας Μαινάλου παροτρύνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου