Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Εικόνες από τις Απόκριες στην Γορτυνία


Παραθέτουμε εικόνες από την αποκριάτικη Γορτυνία.
Παρά την αστάθεια του καιρού, ξεφάντωσε με τους πολλούς επισκέπτες της!









Εικόνες από την αποκριάτικη εκδήλωση στα Τρόπαια Γορτυνίας, με την χορηγία και οργάνωση του Δήμου Γορτυνίας και της ΔΗΚΕΓ. Ομάδα εθελοντών εργάστηκε στο "λιώσιμο του γουρουνιού"(χοιρινό παστό) και στα σουβλάκια, ενώ οι κυρίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Τροπαίων έφτιαχναν συνεχώς νοστιμότατες παραδοσιακές τηγανίδες. Τα παιδιά απόλαυσαν παιχνίδι, ζωγραφική και χορό στην πλατεία.




















 Η Δημοτική αρχή παρούσα με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γιαννόπουλο











 Έσυρα το χορό....











 Εικόνες από την αποκριάτικη Βυτίνα Γορτυνίας, όπου η βροχή διέκοψε το "Πάρτυ Μουστάκι" και δεν το πρόλαβα, αλλά οι σερπαντίνες στην πλατεία .......το μαρτυρούν!
Οι σύλλογοι της Βυτίνας (Εμπορικός, Πολιτιστικός, Όμιλος Κυριών) με την στήριξη του Δήμου Γορτυνίας και της ΔΗΚΕΓ, έφτιαξαν το ντεκόρ με μεράκι και αισθητική, οργάνωσαν το αποκριάτικο ¨Πάρτυ Μουστάκι", ενώ στο κιόσκι που λειτουργούσε παρά τη βροχή, κερνούσαν τους επισκέπτες διάφορα ποτά.









 






 Βυτίνα Γορτυνίας
Μεσημέρι Κυριακής .......αφού η βροχή διέκοψε το "Πάρτυ μουστάκι", ένας καφές σε αποκριάτικη ατμόσφαιρα με φιλική παρέα...










Λαγκάδια Γορτυνίας
9ο Λαγκαδινό Καρναβάλι που οργάνωσε ο Σύλλογος Νέων Λαγκαδίων με την στήριξη του Δήμου Γορτυνίας και της ΔΗΚΕΓ.
Εντυπωσιακός στολισμός και ....η "παρέα του τράγου" κατέφτασε και αναστάτωσε τα Λαγκάδια με τύμπανα, μουσικές και φωτιές 





φωτο: Κανέλλος Γιαννικόπουλος (Λαγκάδια)


φωτο: Κανέλλος Γιαννικόπουλος (Λαγκάδια)


φωτο: Κανέλλος Γιαννικόπουλος (Λαγκάδια)
Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γιαννόπουλος (κέντρο) στο Λαγκαδινό Καρναβάλι


φωτο: Βαγγέλης Νικήτας (Λαγκάδια)


φωτο: Βαγγέλης Νικήτας (Λαγκάδια)


Δημητσάνα Γορτυνίας
Υπό βροχήν "Το κάψιμο του Μακαρονά" που οργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Αγροτουριστικός -Πολιστικός  Σύλλογος Γυναικών Δημητσάνας  με την στήριξη του Δήμου Γορτυνίας και της ΔΗΚΕΓ.

φωτο: Νάσος Κάλας (Δημητσάνα)


φωτο: Νάσος Κάλας(Δημητσάνα)


φωτο: Νάσος Κάλας(Δημητσάνα)


φωτο: Νάσος Κάλας(Δημητσάνα)


φωτο: Νάσος Κάλας(Δημητσάνα)


Με ψιλόβροχο και κρύο γιορτάστηκαν τα Κούλουμα 2016 στην Στεμνίτσα Γορτυνίας, που οργάνωσαν οι τοπικοί φορείς της Στεμνίτσας (Τοπικό Συμβούλιο, Πολιτιστικός Σύλλογος "ΥΨΟΥΝΤΑΣ", Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας, Λαογραφικό Μουσείο, Σωματείο Επαγγελματιών) με την υποστήριξη του Δήμου Γορτυνίας και της ΔΗΚΕΓ. 
Προσφέρθηκαν σε ντόπιους και επισκέπτες ζεστή φασολάδα, τσίπουρο, παραδοσιακή μπουγάτσια, λαγάνα και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα, υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής που έδωσε αφορμή για χορό, παρά τη ψιλή βροχή που έπεφτε συνεχώς.

























Ξαναέσυρα το χορό.....
παρέα με τον Εντ.δημ.σύμβουλο κ. Κ.Κανελλόπουλο, τον πρόεδρο της Στεμνίτσας κ. Θ.Σαρακινιώτη, τον πρόεδρο του Πολιτ. Συλλ. "ΥΨΟΥΝΤΑΣ" κ. Κ.Μίχο, τον κ. Παπαχειμώνα.


















ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

2 σχόλια: