Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Το Φαράγγι της Γκούρας στην Γορτυνία, το φθινόπωρο!

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Πραγματοποιήθηκε ο 6ος λαϊκός αγώνας δρόμου «Θεοδωράκεια 2015»

φωτο:Παύλος Διακουμάκος
Δελτίο τύπου
Με το μήνυμα «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία» και τις αξίες του Αρκαδικού Ιδεώδους, 125 αθλητές από την Αθήνα, την Μεσσηνία, την Τρίπολη και πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας έτρεξαν στην διαδρομή Ζάτουνα – Βαλτεσινίκο, μήκους 24,3 χιλ. προς τιμήν του μεγάλου μας συνθέτη και αγωνιστή  Μίκη Θεοδωράκη.
Ο  λαϊκός αγώνας δρόμου «Θεοδωράκεια 2015» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, διοργανώθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά από τον  Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αθηνών (ΣΔΥΑ), τον Δήμο Γορτυνίας και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) με την υποστήριξη πλήθους εθελοντών, μαθητών των σχολείων της Βυτίνας, Βαλτεσινίκου και Δημητσάνας καθώς και μελών τοπικών συλλόγων.

 
Η εκκίνηση δόθηκε στις 10.30 π.μ. στη Ζάτουνα και ακολουθώντας την διαδρομή Δημητσάνα-Καρκαλού-Καμπέας-Σανατόριο Μάνας, όλοι οι αθλητές τερμάτισαν στην πλατεία του Βαλτεσινίκου όπου το μεσημέρι έγινε η απονομή των επάθλων και των αναμνηστικών.
Οι δρομείς παράλληλα με τον αγώνα, απόλαυσαν το πανέμορφο και ανοιξιάτικο αρκαδικό τοπίο με τις ιδανικότερες καιρικές συνθήκες. Η πρόσκαιρη ψιχάλα δεν επηρέασε καθόλου την διεξαγωγή του αγώνα.
Την οργανωτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Παύλος Διακουμάκος, Ελένη Μπερτσάτου, Κώστας Παναγούλιας.
Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας(ΔΗΚΕΓ) εκφράζουν  τις ευχαριστίες τους σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.


  φωτο: Παύλος Διακουμάκος
Στην Ζάτουνα Γορτυνίας, έξω από το Μουσείο "Μίκης Θεοδωράκης", λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα, με τον Παύλο Διακουμάκο(εμπνευστή του αγώνα και μέλος της οργαν.επιτροπής), την αθλήτρια Β.Αναγνωστοπούλου και τα μέλη της Ομάδας Διάσωσης.   φωτο: Παύλος Διακουμάκος
Στην Ζάτουνα Γορτυνίας, έξω από το Μουσείο "Μίκης Θεοδωράκης", λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα με δυο αθλητές. Δεξιά στην εικόνα, ο τυφλός παραολυμπιονίκης  Στέργιος Σιούτης.   φωτο: Παύλος Διακουμάκος
Στην Ζάτουνα Γορτυνίας, έξω από το Μουσείο "Μίκης Θεοδωράκης", λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα με τις αθλήτριες Βίκυ Αναγνωστοπούλου και Αναστασία Ντεβετζή.


φωτο: Παύλος Διακουμάκος
Ζάτουνα Γορτυνίας: Όλοι οι αθλητές στην εκκίνηση!


 Δόθηκε το σύνθημα!


 Στο βάθος η Δημητσάνα


 Στο φαράγγι του Λούσιου

 Πλάι-πλάι με τους δρομείς στην κοιλάδα του Λούσιου ποταμού κοντά στην Καρκαλού.


 
 Ανάμεσα στους δρομείς, ο δικός μας, Γορτύνιος από Αετορράχη, Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος.Εθελοντές στο σημείο ανεφοδιασμού ανάμεσα Δημητσάνα-Καρκαλού, στο γεφύρι Σαρά.
 

 Καρκαλού Γορτυνίας. Σημείο ανεφοδιασμού με νερά και ισοτονικά που προσφέρουν οι εθελοντές στους δρομείς.


 Στροφή προς Βαλτεσινίκο. Άλλο ένα σημείο υποστήριξης με εθελοντές.

 Περαστικό ψιλόβροχο που δεν δυσκόλεψε, ευτυχώς,  κανέναν!
 

 Οι αθλητές τερματίζουν στην πλατεία του Βαλτεσινίκου.

 Ο τυφλός παραολυμπιονίκης Στέργιος Σιούτης τερματίζει μαζί με τον Παύλο Διακουμάκο.


 Η κ. Ελένη Μπερτσάτου πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας (ΣΔΥΑ) και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα "Θεοδωράκεια 2015"

Στην κατηγορία των γυναικών οι τρεις πρώτες νικήτριες ήταν:
1η Ελίνα Μακρίδη  με χρόνο 2:02:45 που είχε κερδίσει επίσης και τον περσινό αγώνα,
2η  Μαρία Χαραλαμποπούλου με χρόνο 2:04:24
3η Αναστασία Ντεβετζή με χρόνο 2:08:01

 
 Ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης απονέμει τα έπαθλα στις νικήτριες.Στην κατηγορία των ανδρών οι τρεις πρώτοι νικητές ήταν:
1ος Τανούς Αμπντάλα με χρόνο 1:40:45 που ήταν και ο περσινός νικητής.
  2ος  ο Αλέξανδρος Γεωργίου με χρόνο 1:43:16
3ος ο Γεώργιος Τσιγερίδης με χρόνο 1:44:13. 


 Με την ιδιότητα της προέδρου της  Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) που είχε την διοργάνωση της εκδήλωσης μαζί με τους άλλους φορείς, απονέμω τα έπαθλα στους νικητές.
Διακρίνονται επίσης (αριστερά) τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής: Ελένη Μπερτσάτου, Παύλος Διακουμάκος, Κώστας Παναγούλιας.


 Αναμνηστική φωτογραφία με τους τρεις νικητές και την κ. Ελένη Μπερτσάτου πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας (ΣΔΥΑ) και πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα "Θεοδωράκεια 2015"

 
 Εκπρόσωπος της αστυνομίας απονέμει το τιμητικό έπαθλο στον Στέργιο Σιούτη, πάντα συνοδευόμενο από τον συναθλητή του Παύλο Διακουμάκο.


 Ο Αντιδήμαρχος Γορτυνίας (Δ.Ε. Κλείτορος) κ.  Γιώργος Πετρόπουλος απονέμει τιμητικό έπαινο στους εθελοντές διασώστες.
 

2 σχόλια: