Εικόνες της φύσης

Εικόνες της φύσης
Τρίπολη Αρκαδίας-Πλατεία Άρεως, Ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Η 15η "Εορτή Αφής των Πυρών" από την ΟΦΟΕΣΕ-ΟΞΝΕ


Τη Δευτέρα το βράδυ, 9 Ιουλίου 2012, διοργανώθηκε η "15η Eορτή Αφή των Πυρών", από την Ομοσπονδία Φυσιολατρικών Ορειβατικών Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδας –Οργάνωση  Ξενώνων Νεότητας Ελλάδος (Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε.-Ο.Ξ.Ν.Ε.), της οποίας είναι μέλος ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος «Η ΓΚΟΥΡΑ».
 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου» στο λόφο του Φιλοπάππου με ελεύθερη είσοδο.





Από το πρόγραμμα……..
«Πέρασαν 60 χρόνια από τον Ιούλιο του 1952, όταν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η Ομοσπονδία τέλεσε την πρώτη γιορτή και σε όλες σχεδόν τις κορυφές των ελληνικών βουνών και τους αρχαιολογικούς χώρους.
Η εκδήλωση καθιερώθηκε να γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο εθνικός συμβολισμός της Αφής των Πυρών στην πλατύτερη έννοια είναι η αποθέωση της αιώνιας αξίας του Ελληνικού Πνεύματος και των ακατάλυτων Ιδανικών του Ελληνισμού. Συμβολίζει την Αλκή των Ελλήνων και την Αιωνιότητα της Ελληνικής φύσης.»



Η εκδήλωση  περιείχε καλωσόρισμα από το πρόεδρο Αντρέα Αντωνόπουλο, ομιλίες, προβολή ταινίας από το αρχείο της ΕΡΤ από την 1η εορτή του 1952, διαφάνειες από τις εορτές στα βουνά της Ελλάδας, απαγγελία ποιημάτων από την ηθοποιό Άννα Πολυτίμου, παραδοσιακούς τελετουργικούς χορούς από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, χοροθεατρικό δρώμενο, Αφή Πυράς στον κρατήρα και λαμπαδηδρομία από δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά στο Μνημείο Φιλοππάπου, απονομές μεταλλίων σε τιμώμενα πρόσωπα, χορούς και τραγούδια από το Καστελόριζο.



Ήταν μια όμορφη βραδιά στο λόφο Φιλοπάππου με ένα ποικίλο ποιοτικό θέαμα αφιερωμένο στη φύση, στα βουνά, στη φωτιά του Προμηθέα που ζεσταίνει, στη φλόγα που λάμπει, στη μουσική που ευφραίνει ψυχές από αρχαιοτάτων χρόνων, στο χορό που ανυψώνει τις ψυχές και γυμνάζει το σώμα και στη λαϊκή μουσική και χορευτική έκφραση από μια εσχατιά της Ελλάδας.
 Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα.
Το τμήμα Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού συνεργαζόμενο και με άλλους φορείς μέλη του τμήματος παρουσίασε:
1. Δύο τελετουργικούς χορούς  από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας εκτέλεσαν μέλη  του Πολιτιστικού Χορευτικού Ομίλου "Χορωνός".











2. Χοροθεατρικό Δρώμενο με την Ομάδα Αρχαίας Όρχησης του Θεάτρου Ελληνικών Χορών "Δόρα Στράτου" και την Ερασιτεχνική-Καλιτεχνική Ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών "Δρυός Τόποι"









 




 












3. Χορός και τραγούδια από το ακριτικό Καστελόριζο με τη Πολιτιστική-Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελόριζου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Χορευτικό Όμιλο "Χορωνός", ενώ τραγουδά η Ευαγγελία Ξενοπούλου.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου